A R C H I E F

Artikel 2487 van 2493

Grote schaal Arcoroc Sierra, groen

Artikelnummer: AS-1621-20

Grote vintage schaal Arcoroc Sierra, groen. 

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1970

Beschrijving
Mooie vintage fruitschaal, grote kom van Arcoroc Sierra. Het werd gemaakt in de jaren ’60 en ’70 en is van gehard glas. Het glas is glad aan de binnenkant en ruw aan de buitenkant.

Conditie
Deze vintage schaal verkeert in een nette staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 12 cm. 
  • Breedte:: 22 cm.

Zuidelijke warmte in gloedvol glaswerk. Sierra is anders. ’t Is glas met de structuur van ruw aardewerk. Van schokbestendig Arcoroc, zodat u het héél lang onbezorgd kunt gebruiken. 


Arc International is een Franse fabrikant en distributeur van huishoudelijke goederen. Het bedrijf werd opgericht in Arques, Pas-de-Calais, waar het nog steeds zijn hoofdkantoor heeft, als een glasblazerij onder de naam Verrerie des Sept Ecluses in 1825. In 1892 werd de naam veranderd in Verrerie Cristallerie d'Arques, en daarna door een reeks overnames in de jaren negentig werd de groep in 2000 hernoemd naar de huidige naam. Het is de toonaangevende fabrikant van kristal en glaswerk ter wereld. Het is privébezit en is sinds 1916 eigendom van leden van de familie Durand.

Arc International werd opgericht in 1825 in het dorp Arques in Noord-Frankrijk door Alexander des Lyons de Noircarm, die de productie begon met de productie van glazen opslagcontainers bekend als "dame-jeanne" (demijohns in het Engels), die destijds populair waren. In de daaropvolgende jaren diversifieerde het bedrijf zich in kook- en eetglaswerk voor consumenten. In de jaren zestig had het bedrijf het productieproces van glaswerk en andere fijnere glaswerkproducten onder de knie.

Vanaf 1897 werd het bedrijf gedomineerd door de familie Durand, die het bedrijf uiteindelijk volledig in 1926 kocht. Tot op de dag van vandaag blijft de familie de enige eigenaar. Het bedrijf heeft een aantal praktijken toegepast waardoor het een van Europa's toonaangevende glasproducenten voor massaproductie werd. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van tankovens (1933), de constructie van moderne glaspersen (1947), het gebruik van automatische blaasmachines (1950), het gebruik van industriële ontlaten (1963) en de automatisering van de productie van loodkristallen (1968).

Arcoroc werd in 1963 voor het eerst gelanceerd als een merk voor gehard glas. Het evolueerde vervolgens naar een generalistisch professioneel merk voor gebruik in de restaurantindustrie, met bestek, servies en glaswerk, met producten die grotendeels van glasmateriaal waren gemaakt (gegloeid glas, opaal, gehard glas, Zenix).

Land/Plaats van herkomst
Frankrijk

Soort object
Schaal - grote kom

Onderwerp / Thema
Arcoroc Siërra

Categorie
Servies - tafelwaren - tafelgerei

Kleur
Groen

Uitgever
Arc International

Vervaardiger
Arcoroc

Merk
Siërra

Materiaal
gehard glas

Bijzonderheden
Ruw aan de buitenkant, glad aan de binnenkant

Tijdperk
1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
12,00 cm

Diameter
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel