Artikel 546 van 593

Champagne of Sherbetglas Cavalier Ruby rood door Cristal D'Arques-Durand, Luminarc

Artikelnummer: SL-2595-19
€ 6,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Champagne of Sherbetglas Cavalier Ruby rood door Cristal D'Arques-Durand, Luminarc. 

  • Vervaardiger: Arc International
  • Vervaardigingsdatum:  jaren '70

Beschrijving
Champagne of Sherbetglas op voet gemaakt van geblazen glas. Robijnrode glazen bovenkant. Heldere transparante glazen steel en voet. Gemerkt met sticker Luminarc Verrerie D'Arques France. Onderkant voet gemerkt met 'France'.

Conditie
Dit champagne of Sherbetglas verkeert in een nette vintage staat.

Formaat

  • Hoogte: 8 cm.
  • Diameter: 8,5 cm.

Arc International werd opgericht in 1825 in het dorp Arques in Noord-Frankrijk door Alexander des Lyons de Noircarm, die de productie begon met glazen opslagcontainers bekend als "dame-jeanne", die destijds erg populair waren. In de daaropvolgende jaren diversifieerde het bedrijf zich in kook- en eetglaswerk voor consumenten. In de jaren zestig had het bedrijf het productieproces van glaswerk en andere fijnere glaswerkproducten helemaal onder de knie.

Vanaf 1897 werd het bedrijf gedomineerd door de familie Durand, die het bedrijf uiteindelijk volledig kocht in 1926. Tot op de dag van vandaag blijft de familie de enige eigenaar. Het bedrijf heeft een aantal praktijken toegepast waardoor het een van Europa's toonaangevende glasproducenten voor massaproductie werd. 

Merken onder de Arc International-groep zijn tot op heden onder andere Luminarc (gelanceerd in 1948), Arcopal (1958) Arcoroc (gelanceerd in 1963), Cristal d'Arques gelanceerd in Europa in 1968). 

Cristal d'Arques
Het merk Cristal d'Arques, opgericht in 1968, is ontstaan ​​uit de industrialisatie van kristallen steelglazen, ontwikkeld door Arc International. Deze innovatie leidt tot massamarktcommercialisering en betaalbaarheid van een materiaal dat eerder als luxe werd beschouwd. 

Luminarc
Het merk Luminarc werd geïntroduceerd in 1958, eerst als een merk voor glazen gemaakt van getemperd glas en vervolgens uitgebreid tot een generalistisch merk voor serviesgoed met meerdere glasmaterialen (opaal, getemperd glas, gehard glas, Zenix, vitroceramic). Tot op heden omvat het glazen, kopjes, kommen, slakommen, borden en opbergpotten. Alle Luminarc-producten zijn vaatwasmachinebestendig, alle servieslijnen, geharde opslaglijnen, slakommen en warme drankenlijnen zijn schokbestendig en magnetronbestendig. Alle belangrijke lijnen worden gemaakt in de Arc International-hoofdkantoorfabriek in Arques, Frankrijk. 

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Champagneglas of Sherbetglas op voet

Onderwerp / Thema
Champagneglas - Sherbetglas - robijnrood

Categorie
Servies - glaswaren - tafelwaren - tafelgerei

Kleur
Robijnrood - helder glas

Vervaardiger
Cristal D Arques Durand Cavalier

Merk
Luminarc France

Materiaal
Getemperd glas

Bijzonderheden
Getemperd - gehard glas

Tijdperk
Jaren '70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,50 cm

Diameter
6,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel