-13%

Artikel 38 van 47

Vintage Engelse koffiepot 'Price and Kensington Cottage Ware' met de hand geschilderd.

Artikelnummer: 2515
€ 39,95 € 34,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Engelse koffiepot 'Price and Kensington Cottage Ware' met de hand geschilderd. 

  • Vervaardiger: Price and Kensington Cottage Ware
  • Vervaardigingsdatum: 1963 

Beschrijving
Deze figuratieve aardewerk koffiepot van een Engelse cottage met rieten dak (weliswaar één met drie verdiepingen) is gemaakt door Price and Kensington, een bedrijf dat begon met het merk Price Brothers in 1896. Ze fuseerden met Kensington Potteries in Longport, Burslem, waar ze nog steeds zijn gevestigd sinds 1962. 

De met de hand geschilderde kleuren en gevormde details zijn prachtig. Ramen met meerdere ruiten, een "Houtkorrelig" handvat, tuit en voordeur. Een groene klimop die opgroeit aan de voor- en achterkant samen met groene struiken tegen een algemeen patroon van een stenen muur. Het merkteken is gedrukt in de vorm van een groene krans aan de onderzijde. Verder in reliëf "Made in England" en "P & K" (Price and Kensington). 

Hoewel ze nog steeds actief zijn, wordt dit patroon niet meer gemaakt. Het is echter gekopieerd door vele andere pottenbakkerijen, waaronder diverse anderen in het Verenigd Koninkrijk, maar de detaillering, handschildering en kwaliteit van P & K zijn in het algemeen superieur. Aan de binnenkant, op de bodem en op alle gedeeltes die niet gekleurd zijn heeft de pot een heldere witte glazuurlaag. 

Dit is een stevige koffiepot van bijna 1 kilo en die een inhoud heeft voor ongeveer 4 koppen koffie (of thee). 18 cm breed op het breedste gedeelte en 24 cm hoog, gemeten van de grond tot de schoorsteen met een bodemoppervlakte van 10,5 bij 8 cm.

Dit is een charmante koffiepot die zowel nuttig is alsmede een geweldig stuk ter decoratie.

Conditie
De pot verkeert in een onberispelijke staat en ziet er bijna als nieuw uit. 

Formaat

  • Hoogte: 24 cm. 
  • Lengte: 10,5 cm. (bodem)
  • Breedte: 8 cm. (bodem)
  • Lengte met handvat en tuit: 18 cm. (breedste gedeelte)

Price and Kensington. 
Als een van de traditionele aardewerkmerken van Stoke-on-Trent is Price and Kensington een wereldwijd bekend serviesgoed van keramiek met een geschiedenis en erfgoed dat meer dan 100 jaar oud is.

Het verhaal begon al in 1896 toen de beruchte Price Brothers hun aardewerkfabriek oprichtten in Crown Works, Burslem, gespecialiseerd in tafelaccessoires en theepotten. De broers werden al snel beroemd om hun onderscheidende ontwerpen. Door hun harde werk en toewijding zag het merk Price Brothers snel succes en in 1934 verhuisden ze naar de 'Top Bridge Works' in Longport, waar ze bekend werden als Price Bros Ltd. 

In hun tijd aan de 'Top Bridge Works' ontwikkelden de broers een sterke werkband met Kensington Potteries, die zich specialiseerde in nieuwe theepotten. Deze band groeide zo sterk dat de twee bedrijven uiteindelijk in 1962 fuseerden om bekend te worden als Price en Kensington. Rijk aan erfgoed en gepassioneerd door tafelaccessoires en theepotten, maakt het merk Price & Kensington nu deel uit van The Rayware Group en blijft het floreren onder familiebezit. Terwijl theepotten de kern van het assortiment blijven, bieden ze ook enkele tafelbladcollecties, inclusief de coördinatie van opslag en servies om aan alle smaken en stijlen tegemoet te komen. 

Land van herkomst
Engeland - Groot Brittannië

Soort object
Engelse koffiepot

Onderwerp / Thema
Koffiepot - theepot - huisje

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Bruin - geel - zwart - wit

Uitgever
Price and Kensington

Vervaardiger
Price and Kensington Cottage Ware

Merk
P & K

Materiaal
Aardewerk

Bijzonderheden
Met de hand geschilderd

Tijdperk
1963

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
24,00 cm

Lengte
10,00 cm (18 cm totaal)

Breedte
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel