A R C H I E F

Artikel 1997 van 2537

Vintage achtkantig blik, bus of trommel van Brinta

Artikelnummer: BT-1551-19

Vintage achtkantig blik, bus of trommel van Brinta. 

Vrij zeldzame achtkantige trommel met deksel en voorzien van landtaferelen voor BRINTA pap van Honig. 

  • Datering 1950 tot 1990. 

Mooi vintage blik van Brinta in een achtkantige vorm met los ietwat bol oversluitdeksel met rolrand. Gedecoreerd in groenachtige pasteltinten met getekende taferelen van het ploegen, het zaaien, het oogsten, dorsen en het malen van graan. 

Goudkleurige binnenkant. Teksten aan twee zijden. Recepten: lekkere ontbijtvariaties - Het gezonde toetje. De inhoud: BRINTA gezondheid uit de volle tarwekorrel - Samenstelling van de vole tarwekorrel. Inhoud 500 gram, Honig Koog aan de Zaan. Het ploegen, het zaaien, het land, de inhoud, het oogsten, het dorsen, de molen, recepten. 

  • Hoogte: 17 cm. 
  • Lengte: 11,8 cm. 
  • Breedte: 11,8 cm. 

Brinta is een acroniem voor Breakfast instant tarwe, is een Nederlands ontbijtproduct. 

Brinta verscheen voor het eerst in de handel in 1944. Het procedé om het instant graanproduct te maken is ontwikkeld door de Groninger Frederik André Möller. Tarwekorrels worden gebroken en vermengd met water tot een brij. Die wordt vervolgens gekookt, geperst, gedroogd en vermalen. De productie werd ter hand genomen in een fabriek van Willem Albert Scholten, gevestigd te Foxhol.

De ontbijtpap werd in Nederland geïntroduceerd met een reclamecampagne in Amerikaanse stijl. In 1963 bereikte de merkbekendheid een hoogtepunt nadat elfstedentochtwinnaar Reinier Paping als antwoord op de vraag van Joop van Zijl wat hij had gegeten van tevoren antwoordde 'Och wat lichte kost, een bord Brinta'. Deze uitspraak werd vervolgens gebruikt in de volgende reclameactie.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Bewaarbus

Onderwerp / Thema
Ontbijt

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groenachtige pasteltinten

Vervaardiger
Honig

Merk
Brinta

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Getekende taferelen over ploegen,zaaien,oogsten,dorsen en malen van graan

Tijdperk
1950 - 1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,00 cm

Lengte
11,80 cm

Breedte
11,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel