A R C H I E F

Artikel 1979 van 2537

Drie vintage beschuitbussen Fabeltjeskrant 1969

Artikelnummer: 671

Set van drie Beschuitbussen Fabeltjeskrant 1969. 

Drie verschillende beschuitbussen van de Fabeltjeskrant. 
M.M. Chanowski Productions 1969. 
Allemaal in gebruikte/slijtage staat. 
Collectors item.

Op deze blikken staan de afbeeldingen van:

(1)  Droes de Beer en Stoffel de Schildpad.
(2) Crox de Raaf en Lowieke de Vos. 
(3) Juffrouw Ooievaar en Truus de Mier. 

Op alle blikken staat Meneer de Uil in het midden.

  • Hoogte: 22,5 cm. 
  • Diameter: 10,5 cm. 

De Fabeltjeskrant was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie over de gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws wordt voorgelezen door Meneer de Uil. De serie is ook uitgezonden in Vlaanderen.

Het brein achter De Fabeltjeskrant was Leen Valkenier en het programma werd geproduceerd door Thijs Chanowski. In opdracht van hem ontwierp kunstenares Marie Troost de karakteristieke blauw-gele Meneer de Uil in de zomer van 1967. De oehoe vormde haar inspiratiebron. De overige poppenreeks werd aanvankelijk gemaakt door Joke Aletrino.

De Fabeltjeskrant werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1968 door de NTS. De eerste fabels en personages waren geïnspireerd op de verhalen van Jean de La Fontaine, maar al snel ging het programma meer op het 'echte leven' lijken.

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel