A R C H I E F

Artikel 1971 van 2537

Vintage blikje Buisman koffiestroop

Artikelnummer: 551

Blikje of busje Buisman koffiestroop.

Bus voor Buisman Koffiestroop met tekst "Buisman GS" en afbeelding van kroontjes. Ronde"Buisman" bus. 500 gr, GS kleur" blauw, goud, rood en zwart, wit. Met op de achterzijde instructie voor gebruik. op het deksel staat de tekst 'Voor koffie op zijn best'. 

Blik heeft diverse sporen van slijtage. 

  • Hoogte: 11,5 cm. 
  • Diameter: 9 cm. 

Buisman aroma, ook wel genoemd Buisman gebrande suiker of koffiestroop is een product van de firma Buisman. Het is een koffietoevoegsel bestaande uit gebrande, gekaramelliseerde glucosestroop en melasse. Het wordt gebruikt om de smaak van koffie te verbeteren.

Een kleine hoeveelheid Buisman wordt bij het zetten toegevoegd aan de koffie. 'Buisman' was op de Nederlandse consumentenmarkt lange tijd een soortnaam voor gebrande suiker. 

In tijden van koffie- en theeschaarste, zoals gedurende het continentaal stelsel dat was ingesteld door Napoleon, was koffiecichorei een veel gebruikte vervanger. Toen koffie weer in ruime mate op de markt kwam bleef men cichorei gebruiken als toevoeging, omdat koffie duur was en men aan de smaak gewend was.

Een smaak verbeterende toevoeging werd gevonden in koffijstroop. Dit product maakte koffie pittiger en donkerder, zodat ze sterker leek en men met minder koffiebonen toe kon. 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel