A R C H I E F

Artikel 1956 van 2537

Scheurich, West-Germany vaas 517-30

Artikelnummer: 2507

Scheurich, West-Germany vaas 517-30. 

  • Vervaardiger: Scheurich
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1979

Beschrijving
Schitterende vaas in bruin met maisgeel van de firma Schreurich.  Scheurich GmbH & Co. KG is een Duits bedrijf in Schneeberg (Neder-Franken) dat keramieken vazen en bloempotten produceert. 

Lange tijd werden ze verfoeid om hun kenmerkende sixties en seventies look, maar inmiddels lopen hele volksstammen weer warm voor de robuuste vazen van West-Germany. 

Conditie
Deze West-Germany vaas van de firma Scheurich verkeert in een nette vintage staat zonder beschadigingen.

Gegevens

  • Hoogte: 30 cm. 
  • Model: 517

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Aardewerk vaas (West-Germany)

Onderwerp / Thema
Aardewerk - vaas - West-Germany

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Bruin - maisgeel

Merk
Scheurich

Materiaal
Aardewerk

Bijzonderheden
Geglazuurde aardewerk vaas model 517-30

Tijdperk
1970 - 1979

Kwaliteit
Goede vintage staat, geen beschadigingen

Hoogte
30,00 cm

Diameter
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel