A R C H I E F

Artikel 1999 van 2493

Jaren '70 Vintage Emsa snackschaal, partyschaal

Artikelnummer: 638

Emsa snackschaal, hapjesschaal, partyschaal. 

Bij Retro & Design vindt je veel EMSA servies, waaronder de bekende snackschalen. Een voorbeeld hiervan is deze snackschaal uit de jaren '70 met een  'gevlochten' witte kunststof buitenschaal en een uitneembare gele binnenschaal die is onderverdeeld in zes vakkken. Het middelste vak is te gebruiken voor zoute stengels, maar is ook prima geschikt voor een dipsausje.

Niet alleen een snackschaal voor chips en dergelijke maar natuurlijk ook een  schitterende hapjesschaal voor de hartige snack zoals blokjes kaas, schijfjes worst en meer...

In goede vintage conditie. Gemerkt aan de onderzijde met Emsa. 

  • Hoogte: 7 cm. 
  • Diameter: 24 cm. 

 

 

Emsa is een innovatieve middelgrote Duitse fabrikant van huishoudelijke goederen. Emsa werd oorspronkelijk opgericht op 1 april 1949 door Franz Wulf als "Franz Wulf & Co Plasticwarenfabrik" in Greven. 

Een kleine druppelvanger gemaakt van kunststof en in de vorm van een vlinder was het eertse artikel van het bedrijf. Na druppelvangers in verschillende vormen begon het bedrijf met de productie van diverse keuken accessoires. 

Op 1 oktober 1956 verhuisde het bedrijf uit Greven naar een groter pand in Emsdetten en werden gebruiksvoorwerpen voor planten en bloemen toegevoegd aan het assortiment. 

Gezien hun locatie in Emsdetten en de belangrijkste rivier de Eems werd de naam van het bedrijf op 29 december 1964 veranderd in het hedendaagse "Emsa". 

In 1971 werd het EMSA logo geïntroduceerd. 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel