A R C H I E F

Artikel 1991 van 2493

Vintage Tupperware beslagkom, small

Artikelnummer: 862

Tupperware beslagkom

Mooi en vooral handig in het gebruik, deze gele mengkom of beslagkom van Tupperware. De kom heeft een schenktuit en is voorzien van een speciaal ontworpen wit overzetdeksel, waarin een gat zit waar de garde/mixer precies doorheen past.

Geen last meer van spetters of rondvliegende klodders. Na gebruik af te dichten met goed sluitend transparant deksel. Wegzetten in de koelkast en het beslag blijft lekker lang vers. 

*Geringe gebruiksporen aan de binnenzijde van de kom. 

  • Hoogte: 14,2 cm. 
  • Diameter: 19,3 cm. 

 

 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel