A R C H I E F / N A S L A G W E R K - het hier getoonde artikel is niet te koop!

Artikel 1988 van 2493

Vintage Tupperware witte tafelzurenpot (xl), voor augurken, zure uitjes etc.

Artikelnummer: TW-1826-19

Vintage Tupperware witte tafelzurenpot (xl), voor augurken, zure uitjes etc.  

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation​
  • Vervaardigingsdatum: in productie sinds 1979

Beschrijving
Extra grote en ontzettend handige zuurpot of augurkenpot van Tupperware voor het opslaan van tafelzuren in hun vloeistof, zoals augurken, zilveruitjes, olijven, feta en dergelijke.

Deze in wit uitgevoerde pot bestaat uit drie onderdelen, namelijk de houder, het deksel en de lift met zeef, zodat je de inhoud er gemakkelijk uit kunt pakken zonder er een knoeiboel van te maken.

Veel handiger dan wanneer je met een vork probeert een augurk uit de augurkenpot te vissen of er een met je vingers probeert te pakken. Het vocht blijft onder in de pot zitten. Het deksel sluit perfect af.

Alle onderdelen verkeren in een goede staat.

Conditie
Deze Tupperware tafelzurenpot cvan Tupperware verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 21,5 cm. 
  • Lengte: 13,5 cm. 
  • Breedte: 13,5 cm. 
     

 


 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk. 

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

Land van herkomst
België - USA - Officiële Tupperware-fabriek in Europa in Aalst (BE)

Soort object
Tafelzurenhouder - augurkenpot

Onderwerp / Thema
Tafelzuren - Augurken - uitjes - olijven

Categorie
Vintage tupperware

Kleur
Wit

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Grote uitvoering - large

Tijdperk
In productie sinds 1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,50 cm

Lengte
13,50 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel