A R C H I E F

Artikel 2130 van 2537

Van Houten vintage Cacaoblik

Artikelnummer: 359

Blik Van Houten's Cacao. 

Mooi brocant blikje van Van Houten's Cocoa in romantische stijl met nostalgische afbeeldingen. “Van Houten geeft plezier bij elk vertier”. 

Tekst op blikje: Weet u nog van vroeger?

… Wind, regen tegen de vensters en dan lekker gezellig ’n kop chocola. Warme Van Houten Cacao. ’t Geheim van dit natuurlijke opkikkertje kenden onze grootmoeders al. Wij allemaal zijn er mee verwend. Van Houten Cacao doet gewoon mee: Elke dampende kop chocola brengt een stuk gezelligheid in huis. 

  • Hoogte: 15 cm. 
  • Diameter: 10 cm. 

Van Houten.
Van Houten is een merknaam, naar het familiebedrijf, van chocoladeproducten. 

Casparus van Houten sr. (1770-1858) was een chocoladefabrikant in Amsterdam. Hij opende in 1815 een chocoladefabriek aan de Prinsengracht in Amsterdam. In het pand was een tredmolen die door menskracht werd aangedreven. In die tijd werden cacaobonen nog vermalen tot een fijne massa, die vervolgens werd gemengd met melk om chocolademelk te maken, of die met toevoeging van suiker, kaneel en vanille, als basis diende voor het maken van koekjes. 

In 1838 verliep het patent, zodat ook andere fabrikanten in navolging van Van Houten cacaopoeder konden produceren en er steeds meer chocoladeproducten op de markt kwamen. 

 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel