A R C H I E F

Artikel 2121 van 2493

Vintage blik van Royco met tekeningen Rien Poortvliet

Artikelnummer: 1417

Vintage blik van Royco met tekeningen Rien Poortvliet

Beschrijving
Trommel voor soep van Royco met afbeeldingen van dieren door Rien Poortvliet. 

Royco soepblik voor gedroogde groentensoep uit de jaren '80. Met illustraties door Rien Poortvliet van hert, konijntjes, ree, vosjes en uil. In een vintage staat met enkele sporen van gebruik, verder een mooi blik met prachtige tekeningen. 

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 9 cm. 
  • Breedte: 12 cm. 
  • Lengte: 17 cm. 
     

Rien Poortvliet 
Marinus Harm (Rien) Poortvliet (Schiedam, 7 augustus 1932 - Soest, 15 september 1995) was een Nederlands illustrator, tekenaar en kunstschilder.  

Als stukadoorszoon uit Schiedam leek Poortvliet niet bestemd voor een bestaan als kunstenaar. Zijn ouders waren streng gereformeerd en moesten niets hebben van het idee dat hun oudste zoon naar een kunstacademie zou gaan.

Het tekentalent van Poortvliet manifesteerde zich in zijn jeugd. Na de mulo ging de jonge Poortvliet werken bij een reclamebureau. Nadat hij de dienstplicht bij de marine had vervuld, klom hij op tot senior-manager op het reclamebureau van Unilever.

Poortvliet had meer plezier in zijn nevenactiviteiten voor diverse uitgeverijen. Hij illustreerde boeken van onder anderen Jaap ter Haar, Leonard Roggeveen en Godfried Bomans. Hij was hartstochtelijk jager en begon zo ook natuuronderwerpen te tekenen.

Eind jaren zestig was Poortvliet zo ver dat hij zijn baan meende te kunnen opzeggen om zich als zelfstandig illustrator te vestigen. Hij had niet genoeg werk en om toch brood op de plank te krijgen, stelde hij een boek samen met zelfgemaakte tekeningen en aquarellen aan de hand van zijn jachtervaringen. Later maakte hij ook een dergelijk werk over het leven van Jezus van Nazareth.

Poortvliet zag zichzelf als tekenend verteller. Zijn tekeningen deden het verhaal. Hooguit schreef hij ter uitleg een kort bijschrift. 

Land van herkomst
Holland

Soort object
Royco Soepblik

Onderwerp / Thema
Natuur

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - meerkleurig

Vervaardiger
Royco

Merk
Royco

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Met illustraties van Rien Poortvliet

Tijdperk
Jaren '70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost - track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel