A R C H I E F

Artikel 2480 van 2537

Tupperware kaasdoos Kornuit in bruin en wit, vintage

Artikelnummer: TW-727-19

Tupperware kaasdoos Kornuit in bruin en wit, vintage. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Sinds 1982

Beschrijving
Vintage kaasdoos van Tupperware. In Nederland  ook wel bekend als Kornuit. Voor het langer vers houden van kaas, maar natuurlijk ook zeer geschikt als lunchbox. 

Officiele Tupperware naam: "Cracker Server".

Conditie
Deze kaasdoos verkeert in een goed staat met lichte, normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Lengte: 28 cm.
  • Breedte: 22 cm.
  • Hoogte: 13 cm.

 

 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Vanaf 1951 was dit systeem van Home Party’s zo'n succes, dat de producten uit de winkels werden teruggenomen en zij enkel nog op demonstraties werden verkocht, via professioneel opgeleide Presentatrices. En zo werkt het vandaag nog steeds…

Land van herkomst
België - USA - Officiële Tupperware-fabriek in Europa in Aalst (BE)

Soort object
Kaasdoos - kornuit

Onderwerp / Thema
Bewaardoos - koelkast - kaas

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit - bruin

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Tijdperk
Sinds 1982

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
13,00 cm

Lengte
28,00 cm

Breedte
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel