Artikel 16 van 16

Vintage Fisher Price 'Bouncing Buggy' uit 1973

Artikelnummer: 1911
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Fisher Price 'Bouncing Buggy' uit 1973

  • Vervaardiger: Fisher-price Toys
  • Vervaardigingsdatum: 1973

Beschrijving
Gemaakt in 1973. Heel leuk trekspeelgoed met grote verzamelwaarde. Deze ‘Bouncing Buggy’ is uitgevoerd in rood, heeft een roll-bar, zes banden, een bestuurder en passagier (little people) en een gat op de achterkant (om te tanken bij Fisher Price benzinepomp).

Verder heeft de 'Bouncing Buggy' een papieren dashboard. Zowel de bestuurder als de passagier bewegen mee, wanneer de buggy wordt voortgetrokken. De buggy zelf beweegt op en neer bij het verplaatsen. In een zeer nette staat!

Cool vintage speelgoed van Fisher Price. Voor de echte verzamelaar!

Conditie
Deze "Bouncing Buddy" van Fisher Price verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte:
  • Lengte:
  • Breedte:

Fisher-Price werd in 1930 opgericht door Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price en zijn vrouw Margaret Evans Price. De naam kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad. 

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk. 

Herman Fisher ging in 1969 op 71-jarige leeftijd als de laatste oprichter met pensioen. Quaker Oats Company kocht het bedrijf in datzelfde jaar. In 1991 ging Fisher-Price naar de beurs, maar kwam in 1993 in handen van Mattel en verdween daarmee ook weer van de beurs. 

Sinds het begin van haar bestaan heeft Fisher-Price ongeveer vijfduizend verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. 

 

Land/Plaats van herkomst
USA - Verenigde Staten van Amerika

Soort object
Speelgoedauto - Bouncing Buddy

Onderwerp / Thema
Speelgoed- Fisher Price

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Rood - blauw - wit - geel

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Fisher-price Toys, East Aurora, New York

Vervaardiger
Fisher-Price toys

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Trekspeelgoed

Tijdperk
1973

Kwaliteit
Goede vintage staat

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel