VERKOCHT

Artikel 329 van 1119

"Herleef de Nostalgie met deze Vintage Bolletje Koektrommel: Een Tijdloos Stukje Geschiedenis!"

Artikelnummer: BT-4543-23

VERKOCHT


"Herleef de Nostalgie met deze Vintage Bolletje Koektrommel: Een Tijdloos Stukje Geschiedenis!"

  • Vervaardiger: Verblifa (vereenigde blik fabrikanten)
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1980

Productbeschrijving
Ontdek de nostalgie van vroeger met deze prachtige vintage koektrommel van Bolletje! Met zijn unieke charme en karakter brengt dit stukje geschiedenis uit de jaren '60 een glimlach op je gezicht.

Dit blik, vervaardigd door Verblifa (vereenigde blik fabrikanten) tussen 1950 en 1980, is een waar kunstwerk. De vanillie-gele achtergrond is versierd met levendige rode ruiten en een subtiel rood lijnpatroon aan de boven- en onderkant, omlijst door delicate golvende sierrandjes. Het pronkstuk is het rood dubbelwandige indrukdeksel, dat het iconische Bolletje-logo met het beroemde bakkertje laat zien. Wist je dat dit bakkertje is ontworpen door Marten Toonder, dezelfde tekenaar die bekend is van Tom Poes en Ollie B. Bommel?

De binnenkant van de trommel straalt warmte uit met zijn goudkleurige afwerking.

Afmetingen
Met afmetingen van 10 cm in hoogte, 20 cm in lengte en 12 cm in breedte, is dit blik zowel decoratief als functioneel. Het is een prachtige aanvulling op je vintage collectie of een uniek stuk voor je keuken.

Conditie
Houd er rekening mee dat deze vintage koektrommel van Bolletje zijn leeftijd eer aan doet met enkele gebruikssporen en slijtage die passen bij zijn historie. Het is een echte blikvanger die herinneringen oproept aan de tijd toen "Bolletje, wie is er niet groot mee geworden?" Wacht niet te lang, want deze schat van vroeger kan binnenkort van jou zijn!

Bolletje: Al 150 Jaar Kwaliteit in Bakkerijproducten en Iconische Blikken

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1867, heeft Bolletje zich gevestigd als een geliefd Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van een scala aan heerlijke bakkerijproducten. Van beschuit tot knäckebröd en ontbijtkoek, Bolletje heeft de harten van velen veroverd met hun smaakvolle creaties. Maar er is nog iets anders dat dit bedrijf zo bijzonder maakt: hun iconische blikken.

Opgericht door Gerardus Johannes Johannes Bolletje in het pittoreske Almelo, Nederland, begon Bolletje als een bescheiden bakkerswinkeltje. Met de passie voor bakken groeide het al snel uit tot een bloeiende onderneming. Tegenwoordig biedt Bolletje een uitgebreid assortiment aan producten en blijft het een bron van trots voor Nederland.

De blikken van Bolletje zijn een waar stukje Nederlandse nostalgie. Herkenbaar aan hun karakteristieke rood-en-vanille kleurenschema, stralen ze een warme, vertrouwde sfeer uit. Het charmante Hollandse bakkersfiguurtje dat op de blikken prijkt, roept herinneringen op aan heerlijke traktaties uit het verleden. Deze blikken zijn niet alleen geliefd bij verzamelaars, maar dienen ook als prachtige decoratieve items of handige opbergoplossingen voor koekjes en andere lekkernijen.

In Nederland is Bolletje een begrip geworden, met een diepgewortelde geschiedenis en een sterke traditie in de bakkerijsector. De blikken van Bolletje zijn een onmisbaar kenmerk van dit gewaardeerde merk en roepen vaak de gedachte op aan de heerlijke koekjes en beschuiten die het bedrijf met zoveel passie en vakmanschap produceert. Bolletje is meer dan alleen een merk; het is een smaakvolle reis door de Nederlandse bakkerijtraditie, gewikkeld in een iconisch blik.

TAGS
Vintage Bolletje koekblik - Bolletje blik - Bolletje koekblik - vintage Bolletje blik - Boer, Bakker, Bolletje

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koektrommel - koekblik van Bolletje - luxe trommel

Onderwerp / Thema
Bolletje - bakkertje - blik - koek - biscuits - bewaarblik - productverpakking

Decoratie
Bakkertje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Crémegeel - rood - goud

Uitgever
Bolletje B.V.

Vervaardiger
Verblifa (vereenigde blik fabrikanten)

Ontwerper
Marten Toonder

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los insluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
10,00 cm

Lengte
20,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel