VERKOCHT

Artikel 940 van 1119

Groen vintage Tupperware vergiet met wit transparant rooster

Artikelnummer: TW-3607-21

Groen vintage Tupperware vergiet met wit transparant rooster. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1966

Beschrijving
Vintage vergiet van Tupperware uit de jaren 60 in  de kleur groen met transparant wit rooster. Dit vergiet heeft de bijbehorende witte transparante zeef top, zodat u al het water uit de gespoelde groente of fruit kan schudden. Het vergiet verkeert in een goede gebruikte staat en is een perfecte aanvulling op uw Tupperware keuken collectie. 

Conditie
Dit groene vergiet met wit transparant rooster van Tupperware verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 11 cm. 
  • Diameter: 24 cm. 
     


Tupperware is de merknaam van een productlijn van voornamelijk kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik. Tupperware producten worden geproduceerd door de firma Tupperware Brands Corporation, een multinational met vestigingen over de hele wereld. De Tupperware fabriek voor de Benelux-landen bevindt zich in Aalst.

Tupperware werd ontwikkeld in 1946 door Earl Tupper in de Verenigde Staten. Het betrof kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard.

De firma Tupperware gebruikte als verkoopstrategie huisvrouwen bijeenkomsten ten huize van een van hen, de zogenaamde Tupperwareparty. Dit is een vorm van multi-level marketing. Brownie Wise (1913-1992), een voormalig verkoop agente, ontwikkelde deze strategie. Begin jaren 1950 nam de verkoop en populariteit enorm toe.

Tupperware breidde in de jaren 1960 de activiteiten uit naar Europa en vervolgens over de rest van de wereld. 

Een Tupperwareparty is een verkoopevenement waarbij een Tupperware consulent uitleg geeft over de producten aan de hand van de catalogus in het huis van een gastvrouw of gastheer die vriendinnen, vrienden, familie en/of buren te gast heeft. Afhankelijk van de hoogte van de omzet ontvangt de gastvrouw of gastheer als beloning gratis producten. Ook eventuele vervolgafspraken die door gasten kunnen worden gemaakt om een party te geven worden beloond met gratis producten. De gastvrouw of gastheer kan ook kiezen voor een zogenoemde kookstudio in plaats van de traditionele party. Tijdens deze kookstudio gaan de potentiële kopers zelf aan de slag met de Tupperware producten.

Tupperware is vooral bekend van de kunststof kommen, schalen en bakjes.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Vergiet met transparant rooster / zeef

Onderwerp / Thema
Afgieten - spoelen - sla - groente - fruit

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Groen - transparant wit

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Met bijbehorend rooster

Tijdperk
Sinds 1966

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm

Diameter
24,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel