VERKOCHT

Vorige Artikel 309 van 770 Volgende

Ronde vintage koektrommel van Brabantia in 'shadow-bruin' en met verchroomd deksel

Artikelnummer: RV-3200-21

VERKOCHT


Ronde vintage koektrommel van Brabantia in 'shadow-bruin' en met verchroomd deksel.

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1979

Biedt zich aan: hulp in de romantische, bruine keuken.

Beschrijving
Een stijlvolle vintage koektrommel  in het stijlvolle Brabantia dekor 'shadow-bruin': twee tinten bruin, met de hand gespoten. Staat bijzonder mooi in een romantische donkerbruine houten keuken. Volgens de Brabantia advertentie uit de jaren 70!

"Je houdt je koekjes het langst vers in een goeie koektrommel".

Brabantia je handigste hulp in huis.

Nog steeds een mooie koektrommel na al die jaren. Uitgevoerd met een verchroomd los oversluitdeksel. Ook voor in elke moderne keuken van tegenwoordig.

Conditie
Deze Brabantia koektrommel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Diameter: 21,5 cm. 
  • Hoogte: 10 cm. 

 

 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koektrommel - koekblik

Onderwerp / Thema
Keuken - tafel - koekjes - kaakjes - opbergen - vershouden

Decoratie
Shadow-bruin

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Shadow-bruin - chroom

Uitgever
Brabantia Branding B.V.

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - verf

Bijzonderheden
Losse oversluitdeksel

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,50 cm

Diameter
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel