VERKOCHT

Artikel 263 van 1128

Set van twee vintage blikken bussen voor Zaanse Koeken van Albert Heijn met afbeeldingen van de Zaanse Schans

Artikelnummer: BT-4613-23

VERKOCHT


Set van twee vintage blikken bussen voor Zaanse Koeken van Albert Heijn met afbeeldingen van de Zaanse Schans

  • Vervaardiger: Zaanlandia, Albert Heijn
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1970

Beschrijving
Een prachtig paar blikken bussen voor Zaanse Koeken van Albert Heijn, bestaande uit een bruine en een lila bus met goudomrande Zaanse motieven. Beide blikken hebben een los oversluitdeksel met rolrand, gefelste langsnaad en bodem. De deksels hebben geen naden en dragen de tekst: "Echte Zaanse Koeken / Albert Heijn Koeken". Slechts één van de blikken is gemerkt aan de onderkant.

Gefelst: een metaalbewerkingstechniek waarbij twee dunne delen metaal aan elkaar worden verbonden door middel van vouwen en aandrukken.

De decoratie op beide blikken bestaat uit drie afbeeldingen in een goudkleurige omlijsting van Zaanse plekken: de Zaanse Schans, mosterdmolen de Huisman en de Albert Heijn-winkel anno 1887.

De Zaanse Schans is een historische Zaanse buurt opgericht in 1963, met rijksmonumentale gebouwen en industriemolens uit de Zaanstreek. Het is uitgegroeid tot een internationale toeristische bestemming met miljoenen bezoekers per jaar.

Conditie
Deze set van twee Albert Heijn blikken verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 14,6 cm
  • Diameter: 8,9 cm

Albert Heijn (kortweg AH) is de grootste Nederlandse supermarktketen, eigendom van Ahold Delhaize.

Albert Heijn sr. begon in 1887 met een kruidenierszaak in Oostzaan, waarna hij het bedrijf uitbreidde. In 1911 begon de eigen productie in Zaandam. In 1920 werd het bedrijf deels overgenomen door Anton Jurgens. Na het overlijden van Albert Heijn sr. in 1945 en de beursgang in 1948, namen Johan Hille en zoons Jan en Gerrit Heijn de leiding over. In 1981 startte de AH franchise-formule.

In 1987, het honderdjarig jubileum, ontving Ahold het predicaat "Koninklijk".

TAGS
Vintage blikken bussen. Zaanse Koeken. Albert Heijn verzamelobjecten. Nederlandse culinaire geschiedenis. Historische Zaanse buurt. Albert Heijn geschiedenis. Nostalgische interieurdecoratie. Gefelste blikken. Authentieke Albert Heijn items. Supermarkt.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken koektrommels - koekblikken - bussen

Onderwerp / Thema
Albert Heijn - Zaanse Schans - Zaanse koeken - productverpakking - reclame

Decoratie
Zaanse Schans - mosterdmolen de Huisman - winkel Albert Heijn anno 1887

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Lila - bruin - groen - goud - meerkleurig

Uitgever
Albert Heijn

Vervaardiger
Zaanlandia blik

Merk
Albert Heijn

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse oversluitdeksels

Tijdperk
1950 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
14,50 cm

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel