VERKOCHT

Artikel 95 van 968

Vintage Beugellamp van Grolsch

Artikelnummer: VL-4275-23

VERKOCHT


Vintage Beugellamp van Grolsch

  • Vervaardiger: Grolsch / Meccano
  • Vervaardigingsdatum: 1990

Beschrijving
De Grolsch beugellamp is een iconische lamp die is ontstaan naar aanleiding van de dop van de karakteristieke beugelfles van het Nederlandse biermerk Grolsch. Deze grappige beugellamp gemaakt door Meccano in de jaren '90 met het logo van het biermerk Grolsch. De dop van de lamp is uitgevoerd in kunststof in de kleuren wit en rood. De beugel zelf is gemaakt van metaal. Werkt met een kleine fitting (E14). Een erg leuk collectors item. Gemaakt in Nederland.

De Grolsch beugellamp is een uniek item voor de verzamelaar of voor iemand die gewoon op zoek is naar een bijzondere lamp. Compleet met snoer, schakelaar en stekker.

Conditie
Dit product verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: ca. 35 cm.
  • Diameter lamp: ca. 14 cm.
  • Breedte: ca. 24 cm.

Grolsch is een biermerk dat voor het eerst in 1615 in Groenlo gebrouwen werd door Willem Neerfeldt. De naam Grolsch is het bijvoeglijke naamwoord van Grol, de oude naam van Groenlo. De brouwerij heet officieel Grolsche Bierbrouwerij. 

De brouwerij is bekend vanwege de beugelfles, die sinds 1897 in gebruik is en te danken is aan Theo de Groen. Toen na de Tweede Wereldoorlog de kroonkurk aan populariteit won, bleef hij halsstarrig vasthouden aan de beugelfles. De fles is menigmaal aangepast, zo kreeg de fles rond 1963 zijn huidige ronde uiterlijk.

In 2008 kondigde Grolsch het einde aan van de bruine beugelfles in Nederland. In plaats daarvan kwam er een nieuwe groene beugelfles in een uitvoering die gebaseerd was op het ontwerp van het vernieuwde pijpje. Er worden meer dan 200 miljoen flessen per jaar gemaakt. De beugeldop wordt tegenwoordig uit financieel oogpunt en milieuoogpunt (porselein bemoeilijkt het recyclen van glas) van kunststof gefabriceerd. 

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Beugellamp van Grolsch

Categorie
verlichting - Lampen

Kleur
Rood - wit - metaal

Uitgever
Grolsch

Vervaardiger
Meccano

Merk
Grolsch

Materiaal
Plastic - kunststof - metaal

Bijzonderheden
Verstelbaar omhoog / omlaag

Tijdperk
1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Verzendmethode
pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel