VERKOCHT

Artikel 97 van 1013

Cilindrisch geel vintage beschuitblik van Verkade met gekleurde bloemen: Een historische reis (1950-1980)

Artikelnummer: BT-4603-23

VERKOCHT


Cilindrisch geel vintage beschuitblik van Verkade met gekleurde bloemen: Een historische reis (1950-1980)

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: periode 1950- 1980

Productbeschrijving
Stap binnen in de rijke geschiedenis van de Nederlandse voedselindustrie met dit betoverende Verkade beschuitblik, een waar meesterwerk vervaardigd tussen 1950 en 1980 door de gerenommeerde Koninklijke Verkade Fabrieken N.V. in Zaandam, Holland.

Dit gele cilindrische blik, met drie gracieuze rijen gekleurde bloemen en omringd door korenhalmen, is niet alleen een eerbetoon aan het vakmanschap, maar ook een tastbare herinnering aan Verkade's cruciale rol in de ontwikkeling van de Nederlandse voedselindustrie.

Het verhaal begint in 1886, toen Ericus Gerhardus Verkade 'De Ruyter' opende, een Stoombrood- en Beschuitfabriek aan de Zaan. Wat begon met brood en beschuit, groeide uit tot een culinair instituut dat later het predicaat 'Koninklijk' zou ontvangen in 1950.

Het Verkade beschuitblik, met zijn lichtgele achtergrond en gedetailleerde bloemen in rood, geel en blauw, is niet zomaar een opslagcontainer. Het is een esthetisch meesterwerk dat de tijd goed heeft doorstaan. Het losse oversluitdeksel, met zijn rode bloemaccent, voegt een vleugje luxe toe aan dit verzamelobject.

Afmetingen en conditie
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 11 cm vertoont dit beschuitblik tekenen van een rijk verleden. Elk deukje en spoor van slijtage vertelt een verhaal van een tijd waarin Verkade zich transformeerde van brood- en beschuitproducent tot een innovator in koekjes en chocolade. De staat van deze beschuitbus is uitmuntend!

Dit Verkade beschuitblik is niet alleen een verzamelobject; het is een venster naar een tijd waarin de Nederlandse voedselindustrie evolueerde. Voor verzamelaars biedt het een zeldzame kans om een stukje Verkade-geschiedenis in handen te krijgen. Zie de bijgevoegde foto's die de staat en de esthetiek van dit erfstuk vastleggen.

Verrijk uw collectie met dit unieke Verkade beschuitblik, een samensmelting van geschiedenis, vakmanschap en esthetiek. Elke keer dat u naar dit blik kijkt, reist u door de tijd, waarbij de geuren en smaken van een voorbije culinaire revolutie tot leven komen. Bestel vandaag nog en maak dit stukje Verkade-geschiedenis het pronkstuk van uw verzameling!

TAGS
Vintage Beschuitblik. Koninklijke Verkade Fabrieken. Nederlandse Voedselindustrie Geschiedenis. Verkade Collectibles. Esthetisch Vintage Blik: Verkade Beschuitblik Kopen. Nederlands Culinaire Erfgoed. Unieke Vintage Decoratie.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage beschuitbus van Verkade met bloemendecoratie

Onderwerp / Thema
Beschuit - blik - bus - productverpakking - houder

Decoratie
Gestileerde veldbloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - rood - groen - grijs

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam-Holland

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel