VERKOCHT

Artikel 120 van 1022

"Prachtige rode vintage emaille broodtrommel uit de Jaren 1940-1960: Een tijdloze keukenklassieker"

Artikelnummer: BR-4580-23

VERKOCHT


"Prachtige rode vintage emaille broodtrommel uit de Jaren 1940-1960: Een tijdloze keukenklassieker"

  • Fabrikant: Onbekend (vervaagde merksticker)
  • Fabricageperiode: 1940 - 1960

Beschrijving van het product:
Deze schitterende rode emaille broodtrommel is een ware blikvanger met een elegante rechthoekige vorm vervaardigd uit geëmailleerd plaatstaal. Dit stuk ademt de nostalgische sfeer van de jaren 1940-1960 uit. Hoewel de oorsprong van deze broodtrommel gehuld blijft in mysterie, straalt hij met zijn onmiskenbare schoonheid.

Het licht gebogen deksel, voorzien van een scharnierend metalen handvat, opent en sluit moeiteloos. Aan de voorkant prijkt een karakteristieke klipsluiting die een vleugje nostalgie toevoegt aan elke keuken. Charmante ventilatiegaatjes in een horizontale lijn sieren de achterkant.

Hoewel de originele merksticker op het deksel is vervaagd door slijtage is deze broodtrommel nog steeds perfect voor dagelijks gebruik. Met voldoende ruimte voor meerdere broden of losse broodjes voegt dit stuk niet alleen functionaliteit toe aan uw keuken, maar ook een vleugje vintage flair.

Conditie:
In uitstekende staat, vertoont deze brocante emaille broodtrommel slechts de normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, wat zijn karakter en authenticiteit benadrukt. De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerde blik op de staat van dit tijdloze stuk.

Afmetingen:

  • Hoogte: 16 cm
  • Lengte: 48 cm
  • Breedte: 24 cm

Voeg een vleugje geschiedenis en elegantie toe aan je keuken met deze prachtige brocante emaille broodtrommel. Een stukje verleden dat nog steeds schittert in het heden.


Brocante: Charmante vondsten met geschiedenis

Brocante is de kunst van het vinden en koesteren van charmante objecten die, hoewel ze niet de status van 'antiek' hebben bereikt, toch een verhaal van minstens 100 jaar met zich meedragen. Anders dan strikte antiekstukken, hoeven brocante vondsten niet in perfecte staat te verkeren. Juist hun doorleefde uiterlijk geeft ze een uniek karakter en een betoverende uitstraling.

Emaille: Duurzaamheid en Stijlvolle Bescherming

Emaille is een beschermende glaslaag die wordt aangebracht op metalen of aardewerken voorwerpen om ze te beschermen, te isoleren of te verfraaien. Met diverse praktische voordelen, zoals een hygiënisch glad oppervlak, uitzonderlijke hardheid, onbrandbaarheid en kleurvastheid, biedt emaille niet alleen duurzaamheid, maar ook stijlvolle bescherming. Traditioneel werden verschillende metalen geëmailleerd, waaronder koper, aluminium, roestvrij staal, gewoon staal, gietijzer, goud en zilver. Hoewel emaille minder flexibel is dan het onderliggende metaal, biedt het een duurzame bescherming tegen corrosie. Emaille keukenartikelen, variërend van pannen tot broodtrommels, voegen niet alleen functionaliteit toe aan je keuken, maar ook een vleugje kleurrijke nostalgie.

TAGS
#VintageKitchen #Emaillewaren #RetroDesign #Keukenklassieker #Jaren40Stijl #NostalgischInterieur #AntiekeKeukenaccessoires #GeschiedenisInHuis #EmailleBroodtrommel #EleganteKeuken #RodeEmaille #UniekeKeukenitems #SfeervolWonen

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Emaille rode brocante broodtrommel

Onderwerp / Thema
Brocante - emaille - brood - opberger - keuken - kelder

Categorie
Brocante - bric-a-brac

Kleur
Rood - wit

Vervaardiger
Nederlands - onbekend

Merk
Nederlands - onbekend (vervaagde merksticker)

Materiaal
Geëmailleerd plaatstaal - metaal

Bijzonderheden
Klipsluiting

Tijdperk
1940 - 1960

Kwaliteit
Nette brocante staat

Hoogte
16,00 cm

Lengte
48,00 cm

Breedte
24,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel