VERKOCHT

Artikel 117 van 1020

🦉 Uniek en Stijlvol Uiltje Sigarenblik - Een Nostalgische Vondst uit de Jaren 60! 🦉

Artikelnummer: BT-4467-23

VERKOCHT


🦉 Uniek en Stijlvol Uiltje Sigarenblik - Een Nostalgische Vondst uit de Jaren 60! 🦉

  • Vervaardiger: N.V. Sigaren Fabriek "La Bolsa"
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1965

Productbeschrijving
Het Uiltje sigarenblik is een prachtig rechthoekig groen vintage item met een verleidelijk verleden dat teruggaat naar de jaren 60. Dit kunstzinnige blik is een waar collector's item en een must-have voor liefhebbers van vintage productverpakkingen.

Met vakmanschap vervaardigd, heeft het blik een scharnierend deksel dat een betoverende afbeelding van een majestueuze uil siert. De oranjerode cirkel op het deksel fungeert als een glinsterende maan en creëert een betoverend contrast met de bruin-beige afbeelding van de uil. De magie gaat verder aan de binnenzijde van het deksel, waar dezelfde afbeelding in klassiek zwart-wit te bewonderen is.

Het blik is gedecoreerd met prachtige krullerige lijnen die het ontwerp omlijsten en een elegante touch toevoegen aan dit meesterwerk. Dezelfde verfijnde lijnen zijn te vinden op de zijden van het blik, wat het geheel een luxueuze uitstraling geeft.

Op het deksel prijken trots de woorden "UILTJE" en "VOORAAN", als knipoog naar de herkomst van dit unieke stuk, vervaardigd door de gerenommeerde N.V. Sigaren Fabriek "La Bolsa" in Nederland. Aan de achterkant van het deksel vind je de vermelding "25 sigaren Made in Holland N.V. sigarenfabriek "La Bolsa" Kampen", wat de authenticiteit van dit bijzondere blik bevestigt.

Dit kunstwerkje is niet alleen een prachtige toevoeging aan je collectie, maar het kan ook dienen als een functionele houder voor kleine voorwerpen of als decoratief stuk in je interieur.

Afmetingen
Met afmetingen van een hoogte van 4,0 cm, een lengte van 23,5 cm en een breedte van 11,5 cm is dit blik compact en toch ruim genoeg om tal van mogelijkheden te bieden.

Conditie
In uitstekende staat, met slechts normale gebruikssporen en enkele tekenen van slijtage door de jaren heen, is dit sigarenblik een waar vintage pareltje. Het heeft de tand des tijds doorstaan en ademt de charme van vervlogen tijden. Een must-have voor elke verzamelaar of liefhebber van nostalgische schatten!

Grijp nu je kans om een stukje geschiedenis te bemachtigen en voeg dit Rechthoekige Groene Uiltje Sigarenblik toe aan je verzameling. Geniet van de nostalgische charme en het vakmanschap dat deze creatie belichaamt. Wacht niet langer en bestel vandaag nog dit unieke en stijlvolle Uiltje Sigarenblik!

Let op: Vanwege de beperkte beschikbaarheid en de hoge vraag naar dit bijzondere item, raden we je aan snel te handelen voordat het te laat is!

📦 Verzendinformatie:
We leveren wereldwijd met zorg en aandacht voor de verpakking, zodat het Uiltje Sigarenblik altijd veilig aankomt.


"De Opkomst en Neergang van Uiltje: De Geschiedenis van een Iconisch Nederlands Sigarenmerk"

​Uiltje was een Nederlands sigarenmerk dat tot 1965 werd gevoerd door de Kamper sigarenfabriek "La Bolsa". Deze fabriek, gevestigd in Kampen, stond bekend om zijn hoogwaardige sigarenproductie. Op 1 juli 1963 onderging La Bolsa een fusie met Philips Tabak, een producent van de beroemde Martinez sigaren, als onderdeel van een strategische samenwerking tussen beide bedrijven.

Echter, na de fusie en in de daaropvolgende jaren, werd de sigarenindustrie geconfronteerd met toenemende mechanisatie en een afname van het gebruik van sigaren, wat resulteerde in een verminderde vraag naar handgemaakte sigaren. Als gevolg hiervan besloot de Philips groep in 1965 om zijn minst rendabele fabriek te sluiten, en dat was op dat moment de Kampense sigarenfabriek N.V. La Bolsa. Deze moeilijke beslissing leidde tot het ontslag van personeelsleden.

De sluiting van N.V. La Bolsa was gepland tot 1 juni 1965, waarin de laatste productieactiviteiten werden afgebouwd en werknemers de kans kregen om zich aan te passen aan de veranderingen. Hoewel het een einde betekende voor het iconische Uiltje sigarenmerk en de productie bij La Bolsa, blijft de geschiedenis van deze fabriek en het merk nog steeds een herinnering aan een tijdperk waarin de sigarenindustrie een belangrijke rol speelde in Nederlandse gemeenschappen.

TAGS
verpakking, fauna, dier, vogel, uil, wapen, logo, beeldmerk, reclame, verpakken, heraldiek, Kampen

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage sigarenblik "Uiltje Vooraan" van La Bolsa te Kampen

Onderwerp / Thema
Sigarenblik - blik - productverpakking - houder - reclame - heraldiek - Kampen

Decoratie
Oranjerode cirkel (maan) waartegen de bruin met beige afbeelding van een uil

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - oranje - bruin - grijs - wit

Uitgever
N.V. Sigaren Fabriek "La Bolsa"

Vervaardiger
"La Bolsa"

Fabrikant
N.V. Sigaren Fabriek "La Bolsa" Kampen

Merk
Uiltje Vooraan

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1960 - 1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
23,50 cm

Breedte
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel