VERKOCHT

Artikel 285 van 1119

Vintage Tupperware jaren 60 taart- of gebaksdoos

Artikelnummer: TW-4179-23

VERKOCHT


Vintage Tupperware jaren 60 taart- of gebaksdoos

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
De Tupperware taart- of gebaksdoos heet officieel de "Cake Taker" en is een populair keukenartikel dat is ontworpen om je taarten vers en beschermd te houden terwijl je ze van de ene locatie naar de andere vervoert. De Cake Taker is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam plastic dat is ontworpen om de ontberingen van transport en gebruik te weerstaan.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit product is de luchtdichte afsluiting, waardoor je taart, gebak of cake langer vers en lekker blijft. De  goede afdichting wordt bereikt door een combinatie van een goed op elkaar sluiten de tray en een deksel die precies om de rand past. 

De Tupperware Cake Taker wordt geleverd met een handig handvat, waardoor je je cake gemakkelijk kunt vervoeren. Of je nu op weg bent naar een verjaardag of een ander feest, de Cake Taker is de perfecte oplossing om uw taart veilig te bewaren tijdens het transport.

Conditie
Deze draagbare taartdoos iverkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 10 cm. 
  • Diameter: 30 cm.

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Draagbare taartdoos, gebaksdoos, cakedoos - Cake taker

Onderwerp / Thema
Taart - cake - gebak - keuken - vervoeren

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Draagbaar, met hengsel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel