VERKOCHT

Artikel 387 van 1020

Vintage Brabantia theelicht, warmhoudplaatje of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder

Artikelnummer: RV-4045-22

VERKOCHT


Vintage Brabantia theelicht, warmhoudplaatje of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Eénpits warmhoudplaatje of rechaud van Brabantia in een mooie vintage staat en uitgevoerd in oranje. Te gebruiken met een waxinelichtje. Eenvoudig te doven met het hendeltje aan de buitenzijde. Mooi en handig voor iedere keuken of interieur. Voor op tafel, in de tuin of op de camping.

Conditie
Deze éénpits-rechaud verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6,5 cm.
  • Lengte: 19 cm.
  • Breedte: 12 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Eénpits rechaud - theelichtje

Onderwerp / Thema
Brabantia - verwarmen - opwarmen - keuken

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chrome

Bijzonderheden
Werkt op 1 waxinelichtje

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,50 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel