VERKOCHT

Artikel 747 van 1128

Vintage Tupperware expresions peper en zout vaatje

Artikelnummer: TW-3845-22

Vintage Tupperware expresions peper en zout vaatje

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1999

Beschrijving
Mooie set van Tupperware bestaande uit een peper en zout vaatje uit de expressions serie. Mooie transparante kleurcombinaties met ijsblauwe, mintgroene en citroengele details.

Zowel het peper en zoutvaatje hebben een dop die je in het midden kunt indrukken, waarna de strooigaatjes zichtbaar en bruikbaar zijn. Ze hebben een gemakkelijke sluitdop, zodat ook deze weer eenvoudig gevuld kunnen worden.

Echte sieraden voor op de eettafel.

Conditie
Dit Expressions Tupperware setje verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: ca. 10 cm. 
  • Inhoud 100ml. 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land/Plaats van herkomst
België - USA - Officiële Tupperware-fabriek in Europa in Aalst (BE)

Soort object
Peper en zout stelletje

Onderwerp / Thema
Tafelaccessoire - diner - keuken - peper - zout

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Mintgroen - ijsblauw - citroengeel

Auteur(s)
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Drukdop

Tijdperk
1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
10,00 cm

Diameter
5,80 cm

Inhoud
100 ml

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel