VERKOCHT

Artikel 714 van 1095

Set van vier vintage Tupperware Impressions plastic pastelkleurige eierdopjes

Artikelnummer: TW-2894-20

Set van vier vintage Tupperware Impressions plastic pastelkleurige eierdopjes.

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1999

Beschrijving
Een set van vier vintage Tupperware eierdopjes uit de jaren '90. Deze eierdopjes of eihouders komen uit de Tupperware Impressions-serie en zijn in een goede staat.

Serveer voortaan uw gekookte eieren in stijl!

Conditie
Deze set van 4 eierdopjes verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Afmetingen

  • Hoogte: 5 cm. 
  • Diameter: 5,5 cm. 

 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Set van vier eierdoppen

Onderwerp / Thema
Gekookte eieren - tafel accessoire - keuken

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Oranje - geel - groen - blauw

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Tijdperk
1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Diameter
5,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel