VERKOCHT

Artikel 937 van 1119

Vintage hoog rond koekblik van De Gruyter met blauw-oranje vogel en groen deksel

Artikelnummer: BT-3826-21

Vintage hoog rond koekblik van De Gruyter met blauw-oranje vogel en groen deksel

  • Vervaardiger: De Gruyter 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 

Beschrijving
Cylindrisch ronde blikken bus voor koek geproduceerd door De Gruyter en voorzien van een groen los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een créme-witte ondergrond met daarop een afbeelding van een blauw met oranje vogel zittend op een tak met blad en bloesem. 

Onder op het blik staat in reliëf de slagzin van de Gruyter: "En betere waar En tien procent alleen de Gruyter".

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat  

  • Hoogte: 15,6 cm. 
  • Diameter: 11,0 cm. 

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. Hierdoor werden trouwe klanten beloond en had men een extra middel om de filiaalchefs te controleren. Omdat De Gruyter alleen producten van eigen merk verkocht waren de brutoprijzen toch niet te vergelijken met die van anderen.

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koekblik - biscuitblik

Onderwerp / Thema
De Gruijter - Gruyter - vogel - koek - verpakking

Decoratie
Vogel op tak met blad en bloesem

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - oranje - groen - créme

Uitgever
De Gruyter

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
15,60 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel