VERKOCHT

Artikel 1039 van 1067

Rechthoekige retro-vintage blikken trommel van Persil voor zelfwerkend wasmiddel, met opschrift: Wast alles!

Artikelnummer: BT-3619-21

Rechthoekige retro-vintage blikken trommel van Persil voor zelfwerkend wasmiddel, met opschrift: Wast alles!

  • Vervaardiger: Nederlandse Persil Mij, Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum: jaren 90

Beschrijving
Rechthoekige blikken trommel van Persil voor zelfwerkend wasmiddel, met opschrift: Wast alles! Groene en rode details op een créme beige ondergrond. Het blik heeft een scharnierend deksel en uitgerust met een plastic hengsel. Op de zijkant van het blik staat de gebruiksaanwijzing beschreven voor de witte was en wollen goederen. Mooi vormgegeven retro Persil blik. Naar voorbeeld van het oude pak Persil uit de jaren 50. Schitterende aanwinst voor de boerenkeuken of retro keuken in het algemeen.

Conditie
Dit blik verkeert in een originele vintage staat met de daarbij behorende sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 21 cm.
  • Breedte 19,5 cm.
  • Diepte 13,5 cm.

Persil is de merknaam voor een groep van wasmiddelen die het Duitse chemieconcern Henkel KGaA sinds 1907 verkoopt.

De naam is afkomstig van de twee voornaamste ingrediënten in de oorspronkelijke samenstelling van het product: per van perboraat (meer bepaald natriumperboraat) en sil van silicaat (meer bepaald natriumsilicaat). Het perboraat werd betrokken van de producent Degussa. Het is een bleekmiddel dat bij het koken van de was actieve zuurstof vrijgeeft. Persil kende een zodanig succes dat Henkel uitgroeide tot de belangrijkste klant van Degussa.

Het product werd in de loop der jaren verder ontwikkeld en aangepast aan de noden van de tijd zoals het gebruik van trommelwasmachines, en de introductie van synthetische vezels.

In 1932 kocht Unilever het recht om Persil te verkopen in een aantal landen, zoals in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Persil is in beide landen marktleider en is qua samenstelling verwant aan het Nederlandse Omo, dat eveneens door Unilever geproduceerd wordt.

Ook in Frankrijk wordt Persil geproduceerd door Unilever. Hier is het echter niet het hoofdmerk van Unilever. Dit is het merk Skip, Skip is verwant aan het Nederlandse Omo. Unilever produceert in Frankrijk ook het merk Omo, maar dat is meer het equivalent van het Nederlandse Sunil.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blik voor waspoeder

Onderwerp / Thema
Waspoeder - bewaarblik - productverpakking - Persil wast alles!

Decoratie
Naar het oude pak Persil uit de jaren 50

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - créme - rood

Uitgever
Henkel KGaA

Vervaardiger
Persil Mij, Amsterdam

Merk
Persil

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - hengsel - reproductie naar origineel uit de jaren 50

Tijdperk
Jaren 90

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Lengte
19,50 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel