VERKOCHT

Artikel 372 van 972

​Aardewerk bierpul uit de jaren 60, Amstel Bier

Artikelnummer: AW-3246-21

VERKOCHT


Aardewerk bierpul uit de jaren 60, Amstel Bier. 

  • Vervaardiger: Sphinx Ceramique, kunst-atelier Maastricht
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Schitterende aardewerk Amstel bierpul uit de jaren 60. Gefabriceerd door Sphinx Ceramique, Maastricht. Deze aardewerk bierpul heeft aan de voorkant in reliëf het Amstel bier logo en is voorzien van een stevige handgreep. 

Conditie
Deze vintage Amstel bierpul verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving..

Formaat

  • Hoogte: ca. 13 cm. 
  • Diameter onderkant: ca. 8,5 cm. 
  • Diameter bovenkant: ca. 7,5 cm.​ 

Amstel is een biermerk van Heineken. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1871 aan de Mauritskade te Amsterdam door Beiersch-Bierbrouwerij De Amstel. Vandaag de dag worden alle bieren van Amstel gebrouwen in de brouwerijen van Heineken in Zoeterwoude, 's-Hertogenbosch en Wijlre.

In 1872 brouwde de Amstel Brouwerij een miljoen liter pils. Voor de koeling en opslag van het pils werd ijs uit de Amsterdamse grachten gehaald en in speciale dubbelwandige kelders opgeslagen.

In 1968 werd Amstel overgenomen door de Amsterdamse concurrent Heineken. De brouwerij aan de Mauritskade werd gesloopt. Alleen het hoofdkantoor uit 1930, nu onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, is blijven staan. Het beeldhouwwerk op de gevel is van Gerarda Rueter. In September 1988 werd de brouwerij aan de Stadhouderskade gesloten en werd de productie in Nederland in zowel Zoeterwoude (pils) als 's-Hertogenbosch en Wijlre (speciale bieren, bijvoorbeeld bokbier) voortgezet.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Aardewerk bierpul

Onderwerp / Thema
Bier - pils - Amstel

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Licht mintgroen

Uitgever
Amstel Bier

Merk
Amstel

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage staat

Hoogte
13,00 cm

Diameter
7,50 cm - 8,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel