VERKOCHT

Artikel 371 van 970

Witte vintage rechaud of schotelwarmer met oranje en bruine decoratie uit de serie Bayon van Brabantia

Artikelnummer: RV-3212-21

VERKOCHT


Witte vintage rechaud of schotelwarmer met oranje en bruine decoratie uit de serie Bayon van Brabantia. 

  • Vervaardiger: Brabantia
  • Vervaardigingsdatum: 1970

Beschrijving
Brabantia rechaud, of ook wel theelicht, schotelwarmer of warmhoudplaatje genoemd. Deze rechaud is afkomstig uit de serie Bayon, waarvan de decoratie zich kenmerkt door een witte ondergrond met horizontale versieringen, bestaande uit cirkels en kromme lijnen in bruin en twee tinten oranje.

Deze rechaud werkt op twee theelichtjes die door middel van de hendels aan de zijkanten gedoofd kunnen worden. Bovenop bevindt zich een verchroomd metalen rooster, waarop een bord op theepot gezet kan worden, zodat de thee of maaltijd niet koud wordt.

Plaats twee theelichtjes in de houders onder het rooster en je eten blijft lekker warm op tafel. 

Conditie
Deze Brabantia rechaud verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen 

  • Hoogte: 7 cm.
  • Lengte: 34 cm. 
  • Breedte: 15 cm. 
     


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rechaud - theelicht - schotelwarmer - warmhoudplaatje

Onderwerp / Thema
Voedsel - warmhouden - eettafel - camping

Decoratie
Decor "Bayon"

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Wit - oranje - donkergeel - bruin

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom

Bijzonderheden
Tweepits - tweebrander - twee waxinelichtjes

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
34,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel