VERKOCHT

Artikel 1108 van 1128

Vintage Jumbo - 15de en 16de DENKSPEL 1965

Artikelnummer: SP-2568-19

Vintage Jumbo - 15de en 16de DENKSPEL 1965

  • Vervaardiger: Jumbo
  • Vervaardigingsdatum: 1965

Een leuk vintage spel van Jumbo uit de jaren '60.

Beschrijving
Jumbo spel met de merkwaardige naam 15de en 16de denkspel.

De doos is niet groter dan 8,5x8,5 cm en er komt geen speelbord aan te pas, slechts 16 houten blokjes met de cijfers 1 tot 16 erop. De spelregels dicteren, dat deze niet uit de doos hoeven te worden genomen. Dit is ruimte-technisch nog eens een fijn spel.

Inclusief de originele 15 pagina's (!) tellende gebruiksaanwijzing met spelregels.

Origineel (vierkant) doosje met (rode) houten blokjes met de nummers 1 tot en met 16. Op de doos "15de denkspel no. 111". Kleur doos: rood/geel/blauw 

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat doos

  • Hoogte: 2,5 cm. 
  • Lengte: 8,5 cm. 
  • Breedte: 8,5 cm. 

Jumbo (spellen)
Jumbo is een bekende fabrikant van bord- en gezelschapsspellen.

Het eerste speelgoed dat het merk Jumbo ging voeren was het houten speelgoed dat begin jaren dertig werd geïmporteerd uit Duitsland. Het solide speelgoed luidde een nieuw tijdperk in. De oude grossierderij was niet opgewassen tegen de stroom van heel goedkope artikelen die na de crisisjaren vanuit Japan Europa overspoelde. De handel in kramerijen stagneerde. De koers werd bijgesteld richting speelgoed en spellen. Inmiddels groeide het besef dat kinderen al spelende leren en dat speelgoed bijdraagt aan de opvoeding en ontwikkeling. De vraag naar goed en verantwoord speelgoed groeide. Naast het houten Jumbospeelgoed bevatte de collectie poppen in alle denkbare soorten en maten, maar ook treinen van Hornby en Dinky Toys, beide afkomstig uit de Meccanofabriek.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land/Plaats van herkomst
Nederland

Soort object
Spel - puzzel

Onderwerp / Thema
Denkspel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - geel - blauw

Aantal spelers
Minimum / Maximum aantal spelers: 1

Vervaardiger
Jumbo

Materiaal
Karton - hout - papier

Bijzonderheden
Kan gespeeld worden zonder uit het doosje te nemen

Tijdperk
1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
2,50 cm

Lengte
8,50 cm

Breedte
8,50 cm.

Inhoud
16 houten genumerde blokjes

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel