VERKOCHT

Artikel 1075 van 1096

Circus Pipo kinderpuzzel, Simplex Toys

Artikelnummer: 1880
  • Circus Pipo kinderpuzzel, Simplex Toys. 

Vintage ronde houten puzzel met afbeelding van de kleurrijke circuswoonwagen van Pipo de Clown gemaakt door Simplex Toys.

Deze puzzelschijf bestaat uit 13 stukjes en is gemaakt van hout. Er zijn zes stukjes die aan een rood knopje kunnen worden opgetild. De andere stukjes kunnen gewoon ingelegd worden.Voor deze puzzel is gebruik gemaakt van niet giftige verf.

Op de achterkant van deze puzzel de tekst: Simplex Toys, Made in Belgium, Non toxic paints. 

Het bedrijf Simplex werd in de late jaren '70 gekocht door Fisher Price.

Op deze Pipo puzzel zijn te zien: Pipo de Clown, Mammaloe, Klukkluk, de papagaai Foefie en de ezel Nononono.

  • Diameter: ± 19 cm. 

Door http://beeldengeluidwiki.nl/index.php/Gebruiker:Bvspall - http://beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:73521-kb1-8.png, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9814051

Pipo de Clown is een personage bedacht door Wim Meuldijk, dat bekend werd door de gelijknamige Nederlandse televisieserie. De vertolking van Cor Witschge is het bekendst. De naam 'Pipo' is sindsdien in Nederland verworden tot veelgebruikt synoniem voor het woord clown.

Pipo woont met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra in een woonwagen, getrokken door de ezel Nononono, waarmee ze volgens eigen zeggen de hele wereld rondtrekken en verschillende avonturen beleven.

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel