Artikel 4 van 7

JAJ Pyrex Sauskom of Juskom 'Rose Hips' Decor Rozebottels, Made in England

Artikelnummer: JAJ-1953-23
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 4 stuks

JAJ Pyrex Sauskom of Juskom 'Rose Hips' Decor Rozebottels, Made in England

  • Vervaardiger: JAJ Pyrex
  • Vervaardigingsdatum: 1968

Sausboot of Juskom compleet met schotel

Beschrijving
Deze sauskom of sausboot, ook wel juskom of jusboot, is een bootvormige kom waarin saus of jus wordt opgediend. Deze kom is compleet met de onderschotel waar hij op staat. Deze dient vooral om de gemorste saus op te vangen. De sauskom is schuin oplopend en is voorzien van een handvat en schenktuit.

De decoratie op zowel de kom als de schotel bestaat uit een tak van de rozebottelstruik met blaadjes en rozebottels in de kleuren groen, rose, bruin en rood.

Conditie
Dit product verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

Sauskom

  • Hoogte: 7 tot 8 cm.
  • Lengte: 21,5 cm.
  • Breedte: 8 cm.

Onderschotel

  • Lengte: 21,5 cm.
  • Breedte: 14 cm.

JAJ Pyrex is een Engels merk van keukenglaswerk dat tussen de jaren 1940 en 1980 erg populair was. Het bedrijf werd opgericht door James A. Jobling in Sunderland, Engeland in de jaren 1920. Het bedrijf produceerde een breed scala aan keukenglaswerkproducten, waaronder schalen, potten, kommen en bakvormen.

JAJ Pyrex glaswerk is bekend om zijn duurzaamheid en hittebestendigheid, waardoor het ideaal is voor het bakken en opwarmen van voedsel. Het glas is ook zeer bestand tegen thermische schokken, wat betekent dat het niet snel barst of breekt wanneer het wordt blootgesteld aan temperatuurveranderingen.

JAJ Pyrex-producten worden vaak herkend aan de afdruk van het woord "Pyrex" op het glas. Het bedrijf werd overgenomen door Corning Glass Works in de jaren 80 en de productie van JAJ Pyrex in Engeland werd stopgezet in de jaren 90.

Tegenwoordig is JAJ Pyrex een geliefd verzamelobject vanwege de nostalgie die het oproept bij mensen die opgroeiden met dit glaswerk. Veel van de producten zijn nog steeds in omloop en worden gebruikt in keukens over de hele wereld.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Sauskom of sausboot, ook wel juskom of jusboot

Onderwerp / Thema
Saus - Jus - kom - boot - eettafel - keuken

Decoratie
Rozebottels

Categorie
Servies - JAJ Pyrex

Kleur
Wit - groen - oranje - rood - bruin

Uitgever
James A. Jobling

Vervaardiger
JAJ

Fabrikant
JAJ Pyrex England

Merk
JAJ Pyrex

Materiaal
Opaalglas

Bijzonderheden
Kom met onderbord

Tijdperk
1968

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 tot 8,00 cm

Lengte
21,50 cm

Breedte
8,00 cm (kom) - 14,00 cm (schotel)

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel