Artikel 2 van 7

Ronde ovenschaal van JAJ Pyrex 'Rose Hips' decor rozebottels, Made in England

Artikelnummer: JAJ-1954-23
€ 6,95
Het artikel is uitverkocht.

Ronde ovenschaal van JAJ Pyrex 'Rose Hips' decor rozebottels, Made in England

  • Vervaardiger: JAJ Pyrex
  • Vervaardigingsdatum: 1968

Beschrijving
Deze ovenschaal is een schaal die geschikt is om gerechten mee te bereiden in de oven.

De schaal is gemaakt van hittebestendig opaalglas. Om geschikt te zijn voor gebruik in de oven is de schaal bestand tegen de hoge temperaturen die daarbij optreden. Gerechten uit de oven kunnen direct in de ovenschaal worden opgediend. De ovenschaal kan zeker een aantal minuten nog zeer heet zijn.

De decoratie op deze ovenschaal bestaat uit een tak van de rozebottelstruik met blaadjes en rozebottels in de kleuren groen, rose, bruin en rood. De decoratie staat op beide kanten.

Conditie
Dit product verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte: 25 cm.
  • Breedte: 22 cm.
  • Hoogte: 7,3 cm.

JAJ Pyrex is een Engels merk van keukenglaswerk dat tussen de jaren 1940 en 1980 erg populair was. Het bedrijf werd opgericht door James A. Jobling in Sunderland, Engeland in de jaren 1920. Het bedrijf produceerde een breed scala aan keukenglaswerkproducten, waaronder schalen, potten, kommen en bakvormen.

JAJ Pyrex glaswerk is bekend om zijn duurzaamheid en hittebestendigheid, waardoor het ideaal is voor het bakken en opwarmen van voedsel. Het glas is ook zeer bestand tegen thermische schokken, wat betekent dat het niet snel barst of breekt wanneer het wordt blootgesteld aan temperatuurveranderingen.

JAJ Pyrex-producten worden vaak herkend aan de afdruk van het woord "Pyrex" op het glas. Het bedrijf werd overgenomen door Corning Glass Works in de jaren 80 en de productie van JAJ Pyrex in Engeland werd stopgezet in de jaren 90.

Tegenwoordig is JAJ Pyrex een geliefd verzamelobject vanwege de nostalgie die het oproept bij mensen die opgroeiden met dit glaswerk. Veel van de producten zijn nog steeds in omloop en worden gebruikt in keukens over de hele wereld.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Ronde ovenschaal - schaal voor in de oven

Onderwerp / Thema
Oven - schaal - eettafel - keuken

Decoratie
Rozebottels

Categorie
Servies - JAJ Pyrex

Kleur
Wit - roze - groen -bruin - rood

Auteur(s)
James A. Jobling

Uitgever
JAJ

Vervaardiger
JAJ Pyrex England

Merk
JAJ Pyrex

Materiaal
Hittebestendig opaalglas

Bijzonderheden
Ovale uitvoering

Tijdperk
1968

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,30 cm

Lengte
25,00 cm

Breedte
22,00 cm

Diameter
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel