Artikel 39 van 165

Vintage Verkade biscuitblik met rozen en kandelaars

Artikelnummer: BT-4671-24
€ 7,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Verkade biscuitblik met rozen en kandelaars

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade fabrieken Zaandam - Holland
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Productbeschrijving:
Dit rechthoekige vintage biscuitblik van Verkade is een charmante vondst met een vleugje nostalgie. Vervaardigd door de Koninklijke Verkade fabrieken in Zaandam, Holland, dateert het uit de jaren 80. Het blik heeft een klassiek ontwerp met een los oversluitdeksel en een rolrand aan de boven- en onderkant. Een opvallend kenmerk is de gefelste langsnaad in een van de hoeken.

De decoratie op het blik is even elegant als tijdloos, met een zwarte achtergrond op het deksel, versierd met witte vlakken die rozen met bladeren en goudkleurige kandelaars bevatten. De zijkanten zijn gedecoreerd met goudkleurige rozen en kandelaars. Het interieur van het blik straalt een warme goudkleur uit. Op de onderzijde is de merknaam in reliëf te vinden: Koninklijke Verkade fabrieken Zaandam Holland.

Conditie:
Dit prachtige stuk verkeert in goede vintage staat, vertonend normale sporen van gebruik en slijtage die typerend zijn voor zijn leeftijd.

Afmetingen:
De afmetingen van het blik zijn als volgt: hoogte 5,5 cm, lengte 18,5 cm, breedte 12,5 cm.


Geschiedenis van Verkade:
Op 2 mei 1886 opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom-, Brood- en Beschuitfabriek "De Ruyter". De naam "De Ruyter" was een eerbetoon aan het verleden, verwijzend naar de eerste meelmolen van West-Zaandam. Oorspronkelijk produceerde Verkade brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later gevolgd door waxinelichtjes. Het logo van het Verkade merk behield de naam "De Ruyter". In de loop der tijd heeft Verkade de focus verlegd naar de productie van koekjes en chocolade.

Verkade, het mooiste merk van Nederland, blijft synoniem staan voor heerlijke koekjes en chocolade die een plekje vinden in keukenkasten en op tafels door heel Nederland.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage Verkade biscuitblik. Koninklijke Verkade fabrieken. Nostalgisch blik. Goudkleurige rozen en kandelaars. Hollandse geschiedenis Verkade. Retro koektrommel. Verkade collectible. Zaandam Holland memorabilia. Vintage keukenaccessoire.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit vintage Verkade biscuitblik uit de jaren 80, vervaardigd door de Koninklijke Verkade fabrieken in Zaandam, Holland, straalt charme uit. Met zijn vorm, goudkleurige rozen en kandelaars op een zwarte achtergrond, ademt het een tijdloze elegantie.

Onderwerp / Thema
Vintage Verkade blik. Retro decoratie. Goudkleurige rozen. Jaren 80 design. Koninklijke Verkade. Hollandse nostalgie. Keukenaccessoire. Collectible item. Zaandamse geschiedenis. Biscuittrommel.

Decoratie
Rozen en kandelaars

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart - goud - groen - roze

Uitgever
Verkade's fabrieken Zaandam

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken Zaandam Holland

Merk
Verkade

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,50 cm

Lengte
18,50 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel