Artikel 6 van 26

"Boerenbont Schoonheid: Vintage Société Céramique Dekschaal met Historie en Stijl!"

Artikelnummer: BB-4640-24
€ 35,00 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Boerenbont Schoonheid: Vintage Société Céramique Dekschaal met Historie en Stijl!"

  • Vervaardiger: Société Céramique
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 50

Productbeschrijving
Ontdek de charme van het verleden met deze prachtige Vintage Boerenbont Société Céramique Maestricht Dekschaal, Terrine 418-2. Geproduceerd door het gerenommeerde Société Céramique, biedt deze dekschaal een uniek stukje geschiedenis en vakmanschap.

De schaal is voorzien van het kenmerkende Boerenbont decor met gestileerde afbeeldingen van bloemen en bladeren in de warme kleuren rood, groen en blauw. In het deksel bevindt zich een uitsparing voor een opscheplepel. De schaal zelf in voorzien van twee grepen. Donkergele details op knop en grepen.

Afmetingen
Met een hoogte van 9,5 cm (zonder deksel) en 15 cm (met deksel) en een diameter van ongeveer 26 cm, straalt deze dekschaal tijdloze elegantie uit.

Conditie
In goede vintage staat, vertoont de schaal normale sporen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn rijke verleden. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de gedetailleerde beschrijving, zodat je een volledig beeld krijgt van de conditie.


Société Céramique Maestricht, een Nederlands keramiekbedrijf dat actief was van 1851 tot 1958, staat bekend om zijn ambachtelijkheid en artistieke ontwerpen. Dit exemplaar weerspiegelt de nauwe samenwerking van het bedrijf met gerenommeerde kunstenaars, waardoor het een uniek stuk is met verhoogde artistieke waarde.

De Boerenbont-serie van Société Céramique Maestricht, met zijn kleurrijke patronen van bloemen, planten en geometrische vormen, was oorspronkelijk geproduceerd in de tweede helft van de 19e eeuw en genoot populariteit vanwege zijn landelijke uitstraling. Deze dekschaal draagt bij aan het erfgoed van Boerenbont, met de hand beschilderd en geliefd om zijn unieke, ambachtelijke uitstraling.

Ondanks de sluiting van Société Céramique Maestricht in 1958 blijft de waardering voor hun keramiek bestaan, en dit stuk is een tastbare herinnering aan een tijdloze traditie. Voeg een vleugje nostalgie toe aan je interieur met dit Boerenbont pronkstuk, waar geschiedenis en kunst samenkomen.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage Boerenbont Société Céramique Maestricht. Société Céramique dekschaal. Boerenbont terrine 418-2. Nederlands keramiekbedrijf. Historisch aardewerk. Boerenbont-servies. Maestricht aardewerk. Vintage servies. Uniek Boerenbont patroon.

Land/Plaats van herkomst
Made in Holland

Soort object
Dekschaal / Terrine in Boerenbont decor van Société Céramique Maestricht

Onderwerp / Thema
Boerenbont - Société Céramique Maestricht - dekschaal - terrine - 418.2

Decoratie
Boerenbont decor

Categorie
Aadewerk - keramiek - Boerenbont

Kleur
Wit - rood - groen - blauw

Uitgever
Société Céramique Maestricht

Vervaardiger
Société Céramique

Merk
Société Céramique Maestricht

Materiaal
Geglazuurd aardewerk - Boerenbont

Bijzonderheden
Uitgevoerd met twee grepen en een opening voor lepel in het deksel

Tijdperk
!950 - 1958

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
Zie beschrijving

Diameter
Zie beschrijving

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel