VERKOCHT

Artikel 80 van 1128

"De smaak van geschiedenis: Koopmans taartmix blik uit de Jaren 90"

Artikelnummer: BT-4585-24

VERKOCHT


"De smaak van geschiedenis: Koopmans taartmix blik uit de Jaren 90"

  • Vervaardiger: Koopmans Koninklijke meelfabrieken
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 90

Productbeschrijving:
Geniet van de nostalgische charme van deze rechthoekige blikken trommel voor Koopmans taartmix, een waardevol stukje geschiedenis uit de jaren 90. Gemaakt door de gerenommeerde Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, waarvan de bakkerstraditie teruggaat tot 1846, ademt dit blik een sfeer uit van ambachtelijkheid en huiselijkheid.

Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie is levendig, met een warme bruine achtergrond die ook het deksel siert. De trotse merknaam 'Koopmans' en het jaartal 'anno 1846' zijn in geel op het blik aangebracht.

Wat dit blik echt bijzonder maakt, zijn de vier zijden, elk omlijst met een verfijnde oranje passe-partout. Hier ontvouwen zich twee betoverende taferelen waar cake en appeltaart de hoofdrol spelen. Op de ene zijde prijkt een idyllische picknick in een korenveld met een charmante molen op de achtergrond. Een man en vrouw genieten van een stuk appeltaart, terwijl een kleed met een mand brood het tafereel compleet maakt. De andere zijde toont een gezellige scène aan de eettafel, waar een man en vrouw zich opmaken voor een heerlijk kopje thee met een zelfgebakken cake van Koopmans.

Conditie:
Het blik, met zijn craquelé-achtige afwerking, verkeert in uitstekende staat, met slechts subtiele sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage die bijdragen aan zijn authentieke karakter. De bijgevoegde foto's vormen een integraal onderdeel van deze levendige beschrijving.

Afmetingen:
Het blik heeft een hoogte van 17,5 cm, lengte van 12,3 cm en breedte van 8,3 cm,

Dompel uzelf onder in de rijke geschiedenis van Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, opgericht in 1846 door Uilke Klazes Koopmans. Deze meelfabriek, begonnen met een rosmolen in Holwerd, groeide uit tot een bloeiend bedrijf dat tarwe uit Amerika en de Baltische staten importeerde. In 1881 nam Jan Koopmans het bedrijf over, waarna de volgende generaties, waaronder de broers Uco, Daan en Jo Koopmans, diversifieerden en een consumentendivisie opzetten met heerlijke pannenkoekmixen.

Dit blik is niet zomaar een stukje keukengerei; het is een tijdloos geheel van vakmanschap en traditioneel bakplezier. Voeg dit unieke stukje geschiedenis toe aan uw blikverzameling en laat de warme, nostalgische sfeer van Koopmans uw keuken verrijken.

TAGS
Nostalgisch blik. Koopmans meelfabriek. Vintage keukenaccessoires. Ambachtelijke bakmix. Historisch keukengerei. Craquelé-afwerking. Jaren 90 keukencollectie. Pannenkoekmix. Bakgeschiedenis. Decoratief bakblik.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik voor taartmix van Koopmans

Onderwerp / Thema
Cake - appeltaart - blik - Koopmans - thee - picknick

Decoratie
Theevisite - picknick - molen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - meerkleurig

Uitgever
Koopmans

Vervaardiger
Koopmans Koninklijke Meelfabrieken

Merk
Koopmans 1846

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 90

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,50 cm

Lengte
12,30 cm

Breedte
8,30 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel