VERKOCHT

Artikel 127 van 970

"Breng de Smaak van Nostalgie in Huis met Dit Vintage SRV Speculaasblik!"

Artikelnummer: BT-4582-23

VERKOCHT


"Breng de Smaak van Nostalgie in Huis met Dit Vintage SRV Speculaasblik!"

  • Vervaardiger: SRV
  • vervaardigingsdatum: jaren '70

Productbeschrijving:
Deze nostalgische trommel voor speculaas, uitgebracht door S.R.V. Zuivelservice in de jaren '70, ademt de charme van oude Hollandse smaken. Het rechthoekige blik, vervaardigd door SRV, is voorzien van een scharnierend deksel met daarop een zwart-wit afbeelding van een molen.

Het decor van het blik omvat een lichtbruine achtergrond met goudkleurige kaders waarin verschillende molens te zien zijn in zwart-wit. Binnenin is het blik schoon en goudkleurig, met een opstaande rand aan de onderzijde en het kenmerkende logo van SRV Zuivelservice.

In de jaren '70 was SRV vooral bekend vanwege de rijdende supermarktwagen en de iconische reclamester met de bekende slogan: "Leve de man van de SRV, van je hiep hiep hiep hoezee."

Conditie:
Wat betreft de staat van het blik, verkeert het in een nette vintage conditie met gebruikelijke sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage. De bijgevoegde foto's geven een natuurgetrouw beeld.

Afmetingen:

  • Hoogte: 8,7 cm
  • Lengte: 19 cm
  • Breedte: 13 cm

SRV: Van Rijdende Supermarkt tot Nostalgisch Erfgoed

De SRV, in Nederland bekend als de kleine rijdende supermarkt, heeft zijn oorsprong in 1966 vanuit een samenwerking tussen verschillende groothandels, die voornamelijk leverden aan de melkhandel: Super, Ratio en Knipkaart. De naam 'SRV' staat oorspronkelijk voor 'Samen Rationeel Verkopen', maar later werd onthuld dat het refereerde aan de eerste drie medeklinkers van het woord 'SeRVice'.

Oorspronkelijk opgezet als een inkooporganisatie, kreeg de SRV later vorm als een vernieuwend concept van een rijdende supermarkt. Het brein achter dit idee was Cor Boonstra, die destijds verkoopleider was bij de Zuivel Handel Maatschappij. Van 1966 tot 1974 bekleedde Boonstra de positie van de eerste SRV-directeur onder voorzitter E.W. Heeremans. In de latere jaren ontwikkelde SRV zich tot een verkoopformule met folders, spaarmunten, spaarzegels, eigen merken, dagbladreclame en zelfs tv-reclame.

Helaas werd de SRV-formule in 1995 beëindigd. De rijdende winkel formule stond sinds de jaren zeventig onder druk van supermarkten met een uitgebreid assortiment en de veranderende rol van de huisvrouw. Desondanks zijn er anno 2019 nog steeds ongeveer 100 rijdende winkels in Nederland, voornamelijk te vinden in dorpen of woonkernen waar geen supermarkt meer aanwezig is.

TAGS
SRV Zuivelservice. Speculaastrommel. Vintage bewaartrommel. Jaren '70. Nostalgisch Hollandse speculaas. Molen decoratie. Rijdende supermarkt. Logo SRV. Zuivelservice. Keuken decor. Verzameling. Rijdende supermarktgeschiedenis

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koektrommel - koekblik - blikken speculaastrommel

Onderwerp / Thema
SRV - molens - speculaas - rijdende supermarkt - productverpakking

Decoratie
Molens in zwart/wit

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart/wit - bruin

Uitgever
Samen Rationeel Verkopen

Vervaardiger
SRV

Merk
SRV

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - molens

Tijdperk
Jaren 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,70 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel