VERKOCHT

Artikel 135 van 970

"Betoverend vintage Douwe Egberts / Pickwick theeblik: Twee dames bij een theehuisje"

Artikelnummer: BT-4581-23

VERKOCHT


"Betoverend vintage Douwe Egberts / Pickwick theeblik: Twee dames bij een theehuisje"

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1910 / 1960 

Productbeschrijving
Ontdek dit charmante vintage groene theeblik van Douwe Egberts, gedecoreerd met een betoverende voorstelling van twee dames bij een pittoresk theehuisje. Het blik, vervaardigd door Douwe Egberts tussen 1910 en 1960, straalt een tijdloze elegantie uit.

Dit groene theeblik is voorzien van een scharnierend oversluitdeksel met een subtiel handgreepje. De decoratie omvat een groene gemarmerde achtergrond met een goudkleurig kader aan de bovenzijde. Op het deksel prijkt een beeld van twee dames genietend bij een theehuis aan het water. Het blik staat op vier charmante bolvormige pootjes, die rusten op een driehoekig plaatje onder een hoekrand. Een waar kunstwerk, uitgegeven door Douwe Egberts.

Conditie
Dit schitterende blik is ideaal voor het bewaren van theezakjes, losse thee of zelfs theelepeltjes. Het heeft een vintage uitstraling met enkele sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage, zoals te zien is op de foto's die deel uitmaken van de beschrijving.

Afmetingen:

  • Hoogte: 7 cm
  • Lengte: 13 cm
  • Breedte: 10 cm

Douwe Egberts, opgericht in 1753, is een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in koffie, thee en andere levensmiddelen. Na verschillende stappen kwam het in 1978 volledig in handen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. In 2012 werd het bedrijf zelfstandig als D.E. Master Blenders 1753 NV en ging het naar de beurs. Uiteindelijk werd het in 2013 volledig overgenomen door een Duitse investeerder.

Pickwick, een theemerk van Douwe Egberts, dateert uit 1937. Voor die tijd verkocht het bedrijf al sinds 1753 merkloze thee vanuit een winkel in de Midstraat in Joure.

TAGS
Vintage theeblik. Douwe Egberts collectibles. Theeblik met damesafbeelding. Retro thee-opslag. Antiek keukendeco.r Douwe Egberts geschiedenis. Vintage Dutch design. Theekist verzamelen. #VintageTheeBlik #DouweEgbertsCollectibles #TheeOpbergen #Antiek

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage theeblik van Douwe Egberts voor Pickwick thee

Onderwerp / Thema
Thee - productverpakking - Douwe Egberts - Pickwick

Decoratie
Twee dames bij een theehuisje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - geel - blauw - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts - Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - greepje - pootjes

Tijdperk
1919 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
7,00 cm

Lengte
13,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel