VERKOCHT

Artikel 100 van 1020

"Vintage Beschuitbus 40 jaar Vermaat: Een Stukje Haarlemse Geschiedenis in Stijl"

Artikelnummer: BT-4519-23

VERKOCHT


"Vintage Beschuitbus 40 jaar Vermaat: Een Stukje Haarlemse Geschiedenis in Stijl"

  • Vervaardiger: Vermaats Moderne Bakkerijen
  • Vervaardigingsdatum: 1976

Productbeschrijving
Vintage jubileum beschuitbus van Vermaats Moderne Bakkerijen, uitgebracht ter ere van hun 40-jarig bestaan in 1976. Deze charmante beschuitbus heeft een tijdloos ontwerp met een los oversluitdeksel en draagt trots de inscriptie "Vermaat 40 jaar 1936 - 1976".

De bus is subtiel versierd met een beige achtergrond en een okergele brede rand, afgewerkt met een lichtbruine lijn aan zowel de onder- als bovenzijde. Bovendien is hij verfraaid met twee prachtige foto's: één van het schilderachtige Proveniershofje in Haarlem en de andere van de imposante Amsterdamse Poort, een historische stadspoort die de tand des tijds heeft doorstaan. Het is interessant op te merken dat er verschillende varianten van deze beschuitbus zijn uitgebracht, elk met unieke foto's van bekende Haarlemse plekken.

Vermaat's Bakkerijen, ooit een prominente industriële bakkerij gevestigd in Haarlem, werden in 1936 opgericht door Willem Vermaat. Deze beslissing viel samen met de sterke groei van de bevolking in Haarlem tussen 1920 en 1940. Om zijn producten efficiënt te distribueren, introduceerde Vermaat een baanbrekend concept van rijdende broodwinkels, die de straten en wijken van Haarlem doorkruisten. Hij stond bekend om het aanbieden van kwaliteitsvol bruinbrood tegen een concurrerende prijs, wat resulteerde in een ware broodoorlog tussen lokale bakkers.

Conditie
Deze vintage beschuitbus uit 1976 is een tastbaar stukje geschiedenis en verkeert, gezien zijn leeftijd, nog steeds in opmerkelijk goede staat. Natuurlijk vertoont het enkele tekenen van gebruik en slijtage die horen bij zijn leeftijd, maar dit draagt alleen maar bij aan zijn charme. De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerde kijk op de staat van de beschuitbus.

Afmetingen

  • Hoogte: 22 cm
  • Diameter: 11 cm

Met deze unieke beschuitbus kunt u een vleugje nostalgie toevoegen aan uw interieur en genieten van een stukje Haarlemse geschiedenis. Wees er snel bij, want dit bijzondere collector's item zal ongetwijfeld de aandacht trekken van liefhebbers van vintage en historische objecten.


"Historische Plekken in Haarlem: Het Proveniershof en de Amsterdamse Poort"

Het Proveniershof is een hofje gelegen aan de Grote Houtstraat 140 in Haarlem, die bekend staat als de drukste winkelstraat van de stad. Hoewel het Proveniershof de kenmerkende vorm van een hofje heeft, onderscheidt het zich doordat het niet is opgericht door een gilde, een welgestelde particulier of een kerkelijke organisatie. De naam Proveniershof verwijst naar het feit dat hier tot 1866 een proveniershuis was gevestigd, maar tegenwoordig zijn er appartementen in het voormalige proveniershuis.

De Amsterdamse Poort is een historische stadspoort in Haarlem, Nederland. Ze bevindt zich aan het einde van de oude route van Amsterdam naar Haarlem en is de enige stadspoort die nog overeind staat van de oorspronkelijke twaalf stadspoorten.

Deze poort werd in 1355 gebouwd en is de enige overgebleven stadspoort uit de verdedigingswerken van Haarlem. Tot de 17e eeuw fungeerde ze als de belangrijkste toegangspoort voor het wegverkeer richting het oosten, in de richting van Spaarnwoude via de Laegheweg (nu bekend als de Oude Weg). In 1631 werd de Haarlemmertrekvaart gegraven, wat aanzienlijk bijdroeg aan de verkorting van de vaarroute tussen Haarlem en Amsterdam.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Beschuitbus van Vermaat ter gelegenheid van 40-jarig jubileum

Onderwerp / Thema
Vermaats Moderne Bakkerijen - Vermaat 40 jaar - 1936-1976

Decoratie
Proveniershof - Amsterdaamse Poort ( in Haarlem)

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Beige - oranje - meerkleurig

Uitgever
Vermaats Moderne Bakkerijen

Vervaardiger
Vermaat

Merk
Vermaat

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Jubileumuitgave 40 jaar - los oversluitdeksel

Tijdperk
1976

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel