VERKOCHT

Artikel 370 van 1128

Vintage Van Nelle porseleinen Piggelmee kinderserviesje

Artikelnummer: PO-4455-23

VERKOCHT


Vintage Van Nelle porseleinen Piggelmee kinderserviesje

  • Vervaardiger: Van Nelle
  • Vervaardigingsdatum: 1980

Breng een vleugje nostalgie in de speelkamer met dit charmante Van Nelle Piggelmee kinderserviesje. 

Beschrijving
Dit bijzondere serviesje, geproduceerd in de voormalige Duitse Democratische Republiek (GDR), is een ware schat voor verzamelaars en liefhebbers van Kabouter Piggelmee.

Het serviesje wordt geleverd in een originele doos met kijkvenster, waarin je meteen een glimp opvangt van de betoverende wereld van Kabouter Piggelmee. Hoewel het serviesje sporen van gebruik vertoont, verkeert het nog steeds in goede staat, zonder beschadigingen of chips. Het draagt de karakteristieke afbeeldingen van Kabouter Piggelmee, het geliefde personage uit de Nederlandse kinderliteratuur.

De set bestaat uit vier schattige kop en schotels, perfect voor theekransjes en gezellige speelmomenten. Ook is er een theekannetje aanwezig, zodat de kinderen hun eigen thee kunnen schenken, en een melkkannetje en suikerschaaltje om de fantasierijke speelervaring compleet te maken.

Dit Van Nelle Piggelmee kinderserviesje roept herinneringen op aan vervlogen tijden en biedt een unieke kans om de betovering van Kabouter Piggelmee tot leven te brengen. Een geweldige toevoeging aan elke verzameling of een prachtig cadeau voor een liefhebber van kinderliteratuur en vintage items."

Kabouter Piggelmee heeft een speciale relatie met Van Nelle koffie en thee. In de Nederlandse cultuur is Kabouter Piggelmee nauw verbonden met het merk Van Nelle, dat bekend staat om zijn koffie, thee en tabaksproducten.

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden er speciale Piggelmee-uitgaven van Van Nelle koffie en thee geproduceerd. Deze uitgaven bevatten vaak afbeeldingen van Kabouter Piggelmee en zijn vrouw Tureluur op de verpakkingen. De illustraties waren gebaseerd op de oorspronkelijke tekeningen van Rie Cramer, die de avonturen van Kabouter Piggelmee tot leven bracht in de boeken.

De samenwerking tussen Kabouter Piggelmee en Van Nelle was een marketingstrategie om het merk Van Nelle te promoten. De vrolijke en herkenbare figuur van Kabouter Piggelmee werd gebruikt om de producten van Van Nelle aantrekkelijker te maken voor kinderen en gezinnen.

Hoewel de speciale Piggelmee-uitgaven van Van Nelle koffie en thee niet meer actief zijn, blijft Kabouter Piggelmee nog steeds een bekend figuur in de Nederlandse populaire cultuur. Zijn associatie met Van Nelle heeft bijgedragen aan de herkenbaarheid en populariteit van zowel Kabouter Piggelmee als het merk Van Nelle.


Piggelmee: Een Betoverend Sprookjesfiguur uit Nederland

Piggelmee is een geliefd sprookjesfiguur dat vooral bekendheid geniet in Nederland dankzij een kinderboekenserie van koffiebrander Van Nelle. De eerste boeken werden geschreven door L.C. Steenhuizen en betreffen prentenboeken.

Het verhaal draait om een kabouterpaar genaamd Piggelmee en Tureluur, die wonen in een oude Keulse pot en genieten van Van Nelle-koffie. Ze ontdekken een tovervis die hen wensen laat doen. Het vrouwtje Tureluur vraagt of er betere koffie bestaat dan Van Nelle, maar de vis vertelt haar dat er geen betere koffie is en draait de wensen terug. Vervolgens beleven Piggelmee en Tureluur nog andere avonturen die allemaal verband houden met koffie.

De geschiedenis van Piggelmee begint bij het bedrijf Van Nelle, dat kabouters gebruikte voor reclamecampagnes. Een werknemer van het bedrijf, L.C. Steenhuizen, onder het pseudoniem Leopold, bewerkte het sprookje "Van de visser en zijn vrouw" van de gebroeders Grimm tot een verhaal waarin het kabouterpaar Piggelmee de hoofdrol speelt. Dit werd het boek "Van het toovervischje", dat in 1920 werd uitgegeven door Van Nelle. Van Nelle maakte gebruik van Piggelmee om reclame te maken voor zijn koffie en thee.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Porseleinen kinderserviesje Piggelmee geproduceerd door Van Nelle

Onderwerp / Thema
Van Nelle - Piggelmee - kinderservies - porselein

Decoratie
Kabouter Piggelmee

Categorie
Porselein - servies

Kleur
Wit - rood -blauw

Uitgever
Van Nelle

Vervaardiger
GDR

Merk
Van Nelle

Materiaal
Porselein - glazuur

Bijzonderheden
12-delig servies in originele verpakking

Tijdperk
1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel