VERKOCHT

Artikel 105 van 972

"Herbeleef de Oosterse Strijd: Shogun - Het Vintage Bordspel van Ravensburger!"

Artikelnummer: SP-4394-23

VERKOCHT


"Herbeleef de Oosterse Strijd: Shogun - Het Vintage Bordspel van Ravensburger!"

  • Uitgever: Ravensburger
  • Auteur(s): Teruo Matsomuto
  • Jaar van uitgifte: 1983

Beschrijving
Shogun is een vintage bordspel uit 1983 dat is uitgegeven door Ravensburger. Het spel is bedacht door Teruo Matsomuto en biedt een unieke speelervaring dankzij de automatische stenen. Bij elke zet laten de speelstukken een ander cijfer zien, waardoor elke zet een verrassing is.

De spelbeschrijving legt uit dat het doel van Shogun is om de Shogun van je tegenstander te slaan en zo de partij te winnen. Het spelbord heeft 8 rode en 8 witte speelstenen die tegenover elkaar staan. Elk van deze speelstenen heeft een cijfer in een uitgespaard venstertje, dat aangeeft hoeveel vakjes de steen mag verplaatsen. Shogun is een uitdagend spel voor twee personen.

De naam van het spel is afkomstig uit Japan. In de middeleeuwen tot in de 19e eeuw was de shogun de machtige veldheer van de keizer in het Japanse regeringssysteem, en had hij meer macht dan de keizer zelf.

Inhoud
Het spel bevat een speelbord, 7 witte en 7 rode speelstenen, een witte en een rode Shogun-steen, en een boekje met spelregels. Het doel van Shogun is om de Shogun van je tegenstander te verslaan of zijn speelstenen zo te slaan dat alleen de Shogun en één andere steen overblijven.

Tijdens het spel probeert elke speler zetten te doen met de speelstenen om twee doelen te bereiken: stenen van de tegenstander slaan en tegelijkertijd de eigen stenen beschermen.

Conditie
Dit vintage spel is nog steeds in goede staat, hoewel de doos enige gebruikssporen en tekenen van ouderdom kunnen vertonen. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen
De afmetingen van de doos zijn 3,5 cm in hoogte, 27,5 cm in lengte en 19 cm in breedte.


Ravensburger: Een Tijdloos Erfgoed van Gezelschapsspellen en Puzzels

Ravensburger is een bekende naam in de wereld van gezelschapsspellen en puzzels. Met zijn hoofdzetel in Ravensburg, Baden-Württemberg, Duitsland, is het bedrijf al meer dan een eeuw lang een bron van vermaak en plezier voor jong en oud.

Het verhaal van Ravensburger begon in 1883, toen de Duitser Otto Robert Maier het bedrijf oprichtte. Hij vernoemde het naar de stad waar hij op dat moment verbleef: Ravensburg. In het begin richtte het bedrijf zich op het uitbrengen van instructieboeken voor werklieden en architecten. Deze activiteit bood financiële zekerheid en stelde Maier in staat om zijn ware passie na te jagen.

In 1884 lanceerde Ravensburger zijn eerste handgemaakte bordspel genaamd "Journey around the World" (in het Nederlands: "Een reis om de wereld"), gebaseerd op het gelijknamige boek. In 1900 werd de naam "Ravensburger Spiele" officieel geregistreerd, en in 1912 werden talloze bordspellen verkocht in West-Europa.

Het bedrijf maakte in 1962 een sterke groei door en opende in 1964 fabrieken in verschillende landen, waaronder Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Na deze uitbreiding splitste Ravensburger zich in twee takken: een tak die zich toelegde op het uitgeven van boeken en een tak die gezelschapsspellen produceerde.

Een van de grootste successen van Ravensburger is het spel "Memory". Dit spel, dat in 1959 werd uitgebracht, werd meteen het best verkochte spel van dat jaar. Het kenmerkende van Memory is dat kinderen er vaak beter in zijn dan volwassenen, omdat hun kortetermijngeheugen sterker is. Sinds de introductie zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren van het spel verkocht.

Vandaag de dag blijft Ravensburger een toonaangevende speler op het gebied van puzzels en bordspellen. Met een rijk erfgoed en een voortdurende focus op kwaliteit en innovatie, weet Ravensburger spelers over de hele wereld te betoveren en uit te dagen met hun diverse collectie. Of het nu gaat om tijdloze klassiekers of nieuwe avonturen, Ravensburger brengt plezier en gezelligheid in huizen en families sinds meer dan een eeuw.

Land van herkomst
Duitsland - (West-Duitsland)

Soort object
Bordspel

Onderwerp / Thema
Bordspel - tactiek - Shogun - Ravensburger

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - wit - zwart

Aantal spelers
Voor 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels

Speelduur
15 tot 45 minuten

Auteur(s)
Gray Michael & Matsumoto Teruo

Uitgever
Ravensburger

Vervaardiger
Otto Maier Verlag Ravensburger

Merk
Ravensburger

Materiaal
Plastic - metaal - magneet - karton - papier

Bijzonderheden
Met magnetische stenen

Tijdperk
1983

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
27,50 cm

Breedte
19,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel