VERKOCHT

Artikel 127 van 1128

Vintage blik afkomstig van "Biscuits- & Confiseriefabrik Kambly, Emmental"

Artikelnummer: BT-4331-23

VERKOCHT


Vintage blik afkomstig van "Biscuits- & Confiseriefabrik Kambly, Emmental"

  • Vervaardiger: Kambly SA
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Prachtig oud blik van de Kambly Emmental koekjes & zoetwaren fabriek uit Zwitserland. Dit vintage blik is uitgevoerd met een scharnierend dubbelwandig insluitdeksel voorzien van twee scharnieren. Het deksel is gedecoreerd met een op houtfineer gelijkende ondergrond versiert met een kleurrijk binnenkader. Het deksel is dubbelwandig en aan de binnenzijde gemerkt met "Biscuits- & confiseriefabrik Kambly, Emmental".

De blikken doos zelf heeft op de voor- en zijkanten een aantal raamdecoraties waarin afgebeeld enkele gestileerde planten met bloemen. De achterkan heeft dezelfde op fineer gelijkende ondergrond met een wat meer ingetogen versiering. Aan de onderzijde van het blik een patroon in reliëf.

De onderkant van het blik heeft een lichte randverhoging.

Kambly SA is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van luxe koekjes en biscuitjes. Het bedrijf is gevestigd in het dorpje Trubschachen in het Emmental-gebied van Zwitserland en werd opgericht in 1906 door Oscar Kambly.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 12 cm.
  • Lengte: 24,3 cm.
  • Breedte: 14,7 cm.

Het bedrijf Kambly SA begon als een kleine bakkerij, maar in de jaren 50 richtte Kambly zich volledig op de productie van koekjes en biscuitjes. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Europese markt voor luxueuze koekjes. Het bedrijf heeft ook een eigen merknaam ontwikkeld, "Kambly", en is bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit van koekjes.

Kambly SA heeft momenteel ongeveer 500 medewerkers en produceert meer dan 100 verschillende soorten koekjes en biscuitjes. Het bedrijf exporteert zijn producten naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Het assortiment omvat onder andere chocoladekoekjes, boterkoekjes en amandelkoekjes. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt onder andere samen met lokale boeren om de grondstoffen voor de koekjes te verbouwen.

In 2019 vierde Kambly zijn 100-jarig bestaan en het bedrijf blijft zich richten op innovatie en het creëren van nieuwe smaken en producten. Het bedrijf heeft ook een bezoekerscentrum waar bezoekers de geschiedenis en de productie van de koekjes kunnen ontdekken en waar ze kunnen genieten van de verschillende smaken van Kambly koekjes.

Land/Plaats van herkomst
Zwitserland

Soort object
Biscuitblik van Kambly

Onderwerp / Thema
Biscuitblik - Kamberly - productverpakking - Zwitserland

Decoratie
Raamdecoratie met gestileerde planten met bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Licht- en donkerbruin - groen - roze

Uitgever
Kambly SA

Vervaardiger
Biscuits- & Confiseriefabrik Kambly, Emmental

Merk
Kambly

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
12,00 cm

Lengte
24,70 cm

Breedte
14,30 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel