VERKOCHT

Artikel 89 van 969

Vintage blikken verpakking voor Driessen chocolade Carro's

Artikelnummer: BT-4277-23

VERKOCHT


Vintage blikken verpakking voor Driessen chocolade Carro's

  • Vervaardiger: Drenthina Hoogeveen (DH) 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1980 

Mooi chocoladeblik met brocante uitstraling!

Beschrijving
Rechthoekig blik met los oversluitdeksel met rolrand. De decoratie van dit blik bestaat uit een donkerbruine ondergrond met goudkleurige details. Het deksel is opgebouwd uit 16 donkerbruine chocolaadjes uitgevoerd in reliëf. Binnenkant deksel en onderkant van het blik zijn goudkleurig. De binnenkant van de doos heeft een metaalkleur.

  • Tekst op voor- en achterzijde: Driessen chocolade carro's
  • Tekst op korte kanten: Made in Rotterdam Holland
  • Tekst op onderzijde:N.V. Cacao-&Chocolaadfabrieken A.Driessen

Conditie
Dit product verkeert in een vintage staat met enkele sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 4,2 cm.
  • Lengte: 17 cm.
  • Breedte: 11 cm.

Driessen Chocolade was een chocolademaker gevestigd in Rotterdam, Nederland. Het bedrijf was actief in de vroege jaren van de 20e eeuw en was een van de belangrijkste chocoladeproducenten in de regio.

Het bedrijf was voornamelijk gericht op het produceren van verschillende soorten chocolade en het ontwikkelen van verpakkingen om deze chocolade in te bewaren en te presenteren. Een van hun populairste verpakkingsproducten waren de blikken met reliefdeksel voor hun "Carro's" chocolaatjes. Dit blik was bedrukt met het Driessen logo en afbeeldingen van chocolade. Het blik was functioneel en decoratief en is nu een leuk verzamelobject.

Driessen Chocolade was een familiebedrijf en werd opgericht door Adrianus Driessen. Het bedrijf bleef in handen van de familie Driessen tot de jaren 1960, toen het werd verkocht aan het bedrijf Kwatta.

Ondanks dat Driessen nu niet meer bestaat, blijft hun rijke geschiedenis en vakmanschap in de chocolade-industrie bewaard dankzij de diverse en unieke blikken verpakkingen die ze produceerden.

Driessen chocolade heeft een blijvende indruk achtergelaten in de geschiedenis van de Rotterdamse chocolade-industrie en blijft verzamelaars van vintage chocoladeverpakkingen fascineren.

TAGS
Blik - chocoladeblik - A. Driessen Rotterdam - reclame - productverpakking - carro's

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Chocoladeblik voor A. Driessen Carro's

Onderwerp / Thema
A. Driessen - chocolade - carro's - productverpakking - blik

Decoratie
Chocolade carro's in reliëf

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - goud

Uitgever
A, Driessen

Vervaardiger
A, Driessen

Merk
Driessen chocolade

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
4,50 cm

Lengte
16,50 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel