VERKOCHT

Artikel 448 van 1013

Brocante Albert Heijn ronde blauw met witte koektrommel met bloemversieringen uit 1966

Artikelnummer: BT-4224-23

VERKOCHT


Brocante Albert Heijn ronde blauw met witte koektrommel met bloemversieringen uit 1966

  • Vervaardiger: Nederlands Vereenigde blikfabriek. 
  • Vervaardigingsdatum: 1966. 

KOEKTROMMEL ALBERT HEIJN 1966

Beschrijving
Kleurrijk brocant blik van de bekende supermarkt Albert Heijn. Ronde trommel met 'draaiende' oosterse bloemdecoratie. Ontwerp: Royal Blue.  Deze koektrommel werd uitgegeven ter gelegenheid van de opening van de nieuwe winkel in 1966. De eerste 1500 klanten kregen

Schitterende blikken koektrommel met een ronde vorm en uitgevoerd met een los oversluitdeksel voorzien van knop. Boven en onder voorzien van rolranden. De bodem heeft een opstaande kant met daaromheen een losse zijrand. Het blik is vervaardigd met een gefelste langsnaad.

De decoratie van dit blik bestaat uit kleurige oosterse bloemen en takken in blauwe en witte vlakken in een `windmolen' structuur. Gouden rand en knop. Tekst in reliëf op de bodem: Albert Heijn (met wapen).

Conditie
Deze blikken koektrommel verkeert in een brocante staat met diverse sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 6.2 cm.  
  • Diameter: 17.4 cm. 

Albert Heijn was al sinds 1913 met een aantal winkels in Eindhoven te vinden, maar op woensdag 25 mei 1966 opende de grootgrutter zijn eerste supermarkt in Eindhoven. Het was overigens al de 52e Albert Heijn supermarkt in het land, dus het werd hoog tijd dat een grote stad als Eindhoven ook een vestiging zou krijgen.

Tijdens de receptie voor de officiële opening op dinsdagmiddag was het al een drukte van belang, maar de opening voor het publiek op woensdag overtrof alle verwachtingen. De verkoopruimte van 520 m2 bleek al snel veel te klein. De groots opgezette advertentiecampagne was blijkbaar zo goed aangeslagen dat er ’s morgens om 10 uur al een enorme rij mensen stond te wachten op het parkeerterrein van de supermarkt. Vier politieagenten waren nodig om het geheel in goede banen te leiden en de 1500 koektrommels die aan de eerste klanten werden uitgereikt, waren ’s middags om half twee al allemaal vergeven. De in totaal 5400 verschillende artikelen gingen in grote hoeveelheden langs de zeven kassa’s die met een extra bezetting moesten draaien om alle ingeslagen koopwaar te verwerken.

Bedrijfsleider van de nieuwe supermarkt, dhr. Fait, was uiteraard zeer in zijn nopjes met de enorme belangstelling. De supermarkt met zelfbediening, gevestigd aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Stratum, bestaat vandaag de dag nog steeds. Sinds 1966 is het aantal Albert Heijn supermarkten in Eindhoven gegroeid tot achttien.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
 

(Advertentie 1966) 

Brocante is een Franse term die wordt gebruikt om te verwijzen naar antieke of vintage voorwerpen die vaak zijn verzameld en verkocht vanwege hun decoratieve waarde en charme. Deze items zijn meestal oud, maar niet noodzakelijkerwijs antiek, en hebben vaak een patina of verweerde uitstraling die hen een gevoel van geschiedenis en karakter geeft.

Brocante-items zijn vaak te vinden op rommelmarkten, antiekbeurzen en tweedehandswinkels. De items kunnen variëren van meubels en verlichting tot decoratieve accessoires zoals spiegels, vazen, kandelaars en klokken. Vaak zijn het stukken die zijn verzameld door verzamelaars of zijn overgebleven uit oude huizen en boerderijen.

Veel mensen waarderen brocante vanwege de unieke en authentieke uitstraling van de items, die een gevoel van geschiedenis en nostalgie oproepen. Brocante-items worden vaak gebruikt om een ​​rustieke, vintage of landelijke uitstraling aan een interieur toe te voegen.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Albert Heijn Koektrommel

Onderwerp / Thema
Albert Heijn - welkomstgeschenk -oosterse versieringen met bloemen - Aziatisch - koek - trommel - blik - bloesem - Royal Blue

Decoratie
'Draaiende' oosterse bloemdecoratie

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - blauw - oranje - rood - groen - goud - meerkleurig

Uitgever
Albert Heijn

Vervaardiger
Nederlands Vereenigde blikfabriek

Merk
Albert Heijn

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Jubileumuitgave - los oversluitdeksel met knop - Aziatische vormgeving - Royal Blue

Tijdperk
1966

Kwaliteit
Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
6,20 cm

Diameter
17,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel