VERKOCHT

Artikel 99 van 1022

Vintage theeblik van 'De Gruyter' met Engels jachttafereel

Artikelnummer: BT-4134-23

VERKOCHT


Vintage theeblik van 'De Gruyter' met Engels jachttafereel

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1950 

Blikken doos met verschillende taferelen van de Engelse vossenjacht voor De Gruyter

Beschrijving 
Rechthoekig hoog groen theeblik van De Gruyter met daarop diverse afbeelding van Engelse jachttaferelen (vossenjacht) met honden en ruiters in rode jassen. De afbeeldingen staan zowel op de zijkanten als op het deksel.

Het deksel is een scharnierend oversluitdeksel uitgevoerd met twee omhangscharnieren en rust op de stuitrand. De rand van het blik is omgevouwen. De bodem is met een zogenoemde  felsnaad naar binnen bevestigd.

De slogan 'en betere waar, en 10 % alleen bij de Gruyter' is in reliëf op de bodem aangebracht. 

Conditie
Dit theeblik verkeert in een vintage staat met diverse sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Afbeelding op bovenkant deksel is iets vaal.

Afmetingen

  • Hoogte: 12,7 cm. 
  • Lengte: 15 cm. 
  • Breedte: 9,2 cm. 

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. Hierdoor werden trouwe klanten beloond en had men een extra middel om de filiaalchefs te controleren. Omdat De Gruyter alleen producten van eigen merk verkocht waren de brutoprijzen toch niet te vergelijken met die van anderen.

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theeblik - theedoosje

Onderwerp / Thema
Thee - De Gruyter - blik - doosje - jachttaferelen - vossenjacht

Decoratie
Paarden - ruiters - honden - vossenjacht

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - meerkleurig

Uitgever
De Gruyter

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend deksel

Tijdperk
1930 - 1950

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
12,70 cm

Lengte
15,00 cm

Breedte
9,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel