VERKOCHT

Artikel 553 van 1057

Vintage blikken snoeptrommel jaren 1960 - 1970 Mackintosh Quality Street

Artikelnummer: BT-4085-22

VERKOCHT


Vintage blikken snoeptrommel jaren 1960 - 1970 Mackintosh Quality Street

  • Vervaardiger: Rowntree Mackintosh Ltd
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving 
Grote ronde blikken trommel voor mackintosh Quality Street toffees uitgevoerd met los oversluitdeksel afkomstig uit de jaren '60 - '70. De decoratie van dit blik bestaat uit een wite ondergrond met grijze details. Op het deksel een afbeelding van een militair in kostuum en een in paars geklede jongedame, een hondje en op de achtergrond een jongen met hoepel. Op de zijkant van het blik een zichzelf herhalend  panorama van de dame em soldaat op een een rijtuig met paard, aan de wandel en op de fiets in een Engelse straat. verder gesierd met de tekst "Mackintosh Quality Street".

De oorsprong van de dame en soldaat die al decennia lang het beeld vormen voor de chocolade toffees van Mackintosh is verrassend. Ze zijn in feite personages uit een toneelstuk genaamd ‘Quality Street’. Dit stuk werd geschreven door J.M. Barrie, de schepper van Peter Pan. Blijkbaar inspireerde het toneelstuk de zoete makers van Mackintosh zo veel, dat ze de naam van hun toen nieuwe product er direct naar vernoemde.

Conditie
Deze snoeptrommel van Mackintosh Quality Street verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 17 cm.
  • Diameter: 23 cm.

Quality Street is de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons.

Quality Street werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd. Thans wordt Quality Street door Nestlé verspreid.

Quality Street bestaat in ronde blikken trommels en in rechthoekige kartonnen doosjes. Op de blikken staat vaak een afbeelding van twee personages uit het toneelstuk. De hoofdkleur is steeds paars.

Mackintosh Toffee is een snoepje gemaakt door John Mackintosh. 

Mackintosh opende zijn snoepwinkel in Halifax, Yorkshire te Engeland in 1890. Het idee voor Mackintosh Toffee, niet te hard en niet te zacht, kwam kort daarna. In 1969, voegde Mackintosh’s zich samen met het rivaliserende Rowntree om daarna verder te gaan als Rowntree Mackintosh, deze fuseerde in 1988 weer met Nestlé. 

Land van herkomst
Groot Britannië - Verenigd Koninkrijk

Soort object
Grote ronde snoeptrommel

Onderwerp / Thema
Snoep - bonbons - productverpakking - reclame

Decoratie
Soldaat en dame

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Paars - roze - meerkleurig

Uitgever
Rowntree Mackintosh Ltd.

Vervaardiger
Mackintosh

Merk
Mackintosh Quality Street

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los deksel

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
17,00 cm

Diameter
23,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel