VERKOCHT

Vorige Artikel 237 van 770 Volgende

Rechthoekig goudkleurig blik met DE GRUYTER noodbiscuits, blikopener en “INHOUD: 72 NOODBISCUITS (± 1 KG)”: noodvoedsel Koude Oorlog

Artikelnummer: BT-3979-22

VERKOCHT


Rechthoekig goudkleurig blik met DE GRUYTER noodbiscuits, blikopener en “INHOUD: 72 NOODBISCUITS (± 1 KG)”: noodvoedsel Koude Oorlog

  • Vervaardiger: De Gruyter 
  • Vervaardigingsdatum: 1962

Groot hoog blik!

Beschrijving
In overleg met en volgens receptuur van het ministerie van landbouw en visserij vervaardigd door: De Gruyter
Produktiedatum: 1962. Gesloten blik incl. biscuits en opener.

"INHOUD: 72 NOODBISCUITS (± 1 KG) / ACHT BISCUITS ZIJN ÉÉN NOODMAALTIJD EN BEVATTEN CA. 520 CALORIEËN / INDIEN IN HET GESLOTEN BLIK KOEL EN DROOG BEWAARD, JARENLANG HOUDBAAR / IN OVERLEG MET EN VOLGENS RECEPTUUR VAN HET MINISTERIE VAN LANDBOUW EN VISSERIJ VERVAARDIGD DOOR: DE GRUYTER / GEPRODUCEERD: JAN 1962"

Oud origineel vintage blik van DE GRUYTER, met noodvoeding. In dit geval biscuits (koeken), gemaakt in 1961. In de jaren 60 kreeg men zo'n blik omdat er in verband met de "Cuba crisis" oorlog dreigde. Het blik is inclusief het oude sleutelje om het deksel mee te openen (oprollen).

* wikipedia - "de Cubacrisis, in Cuba zelf bekend als de oktobercrisis en in de Sovjet-Unie en Rusland als de caribische crisis, was de toestand van een dreigende atoomoorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie in oktober 1962, als gevolg van het uit de hand lopen van hun conflict over Cuba".

Conditie
Dit blik met noodrantsoen verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Gesloten blik inclusief 72 noodbiscuits. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 15,5 cm.
  • Lengte: 17 cm.
  • Breedte: 10,5 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blik met noodmaaltijd - 72 noodbiscuits

Onderwerp / Thema
Blik - noodrantsoen - noodmaaltijd - noodbiscuits - De Gruyter - Victoria

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goud - zwart

Uitgever
De Gruyter - Victoria

Merk
De Gruyter - Victoria

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Ongeopend blik inclusief 72 noodbiscuits met opener

Tijdperk
1962

Kwaliteit
Blik is vintage en vertoont gebruiks- en slijtagesporen

Hoogte
15,50 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
10,50 cm

Inhoud
Inclusief 72 noodbiscuits

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel