VERKOCHT

Artikel 665 van 1057

Groot geel vintage winkelblik voor “VERKADE’S BESCHUIT”

Artikelnummer: BT-3937-22

VERKOCHT


Groot geel vintage winkelblik voor “VERKADE’S BESCHUIT”

  • Vervaardiger: N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon
  • Vervaardigingsdatum: 1915 - 1928
  • *GRATIS VERZENDEN Binnen Nederland!

Beschrijving
Groot vintage Verkade winkelblik voor beschuit. Dit grote rechthoekige blik voor in de winkel heeft een schuin aflopend deksel, met de originele bruine knop. Het blik is zwart en geel, met een groene decoratie en belettering. Op de zijkanten het oude logo van de Verkadefabrieken, namelijk met ruiter-heraut te paard. Het deksel sluit nog zeer goed af.

Deze winkeltrommel heeft een langwerpige rechthoekige vorm. De bovenkant is voor 1/3 gesloten en 2/3 schuin aflopend naar de voorzijde. Dit schuine gedeelte scharniert en is het deksel. Het blik heeft aan de onderzijde een rondgaande band bestaande uit een tekening van groen-crème staafjes waartussen een langwerpig zwart vlakje, waarvan de bovenkant afgerond is. De grondkleur van het blik is geel. Over dit geel lopen zes banen met crèmekleurige krullen. Deze banen bevinden zich op alle zijden behalve aan de voorkant. Zowel aan voor- als achterkant staat een identieke tekst bestaande uit zwarte letters met groene contouren. Op alle zijden, soms in grootte verschillend het logo van Verkade, een cirkel met tekst met onder meer een heraut te paard.

Hoewel tegenwoordig gekoesterd, werd er in  vroeger tijden niet altijd even zachtzinnig met deze blikken omgesprongen. Dit winkelblik is een schitterend exemplaar dat ter decoratie gebruikt kan worden in de woonkamer, of beter nog ter decoratie en gebruik in de keuken voor het opbergen van onder anderen rollen beschuit. Met recht een blikvanger en altijd voer voor een gesprek voor uw kennissen.

Conditie
Dit grote Verkade winkelblik voor beschuit verkeert zeker gezien zijn leeftijd nog in een erg nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Aan de achterkant van dit blik zitten twee kleine schroefgaatjes. Het blik is naar alle waarschijnlijkheid gebruikt om aan de wand te hangen. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 30 cm.
  • Lengte: 46 cm.
  • Breedte: 28 cm.

Verkade is opgericht op 2 mei 1886. Toen opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom- , Brood en Beschuitfabriek “De Ruyter”. De naam “De Ruyter” was gekozen met een buiging naar het verleden; de eerste meelmolen van West Zaandam droeg die naam. De producten van het eerste uur waren; brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later kwamen ook de waxinelichtjes hierbij. “De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade.

Verkade. Het mooiste merk van Nederland.
Een Hollandser merk is er haast niet.  Met de lekkerste koekjes en chocolade van de wereld.

De koektrommels van Verkade staan overal in Nederland in de kast of op tafel.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Verkade winkelblik voor beschuit

Onderwerp / Thema
Verkade - beschuit - kruidenier - winkel - bedrijf - bakkerij - verpakking - reclame

Decoratie
Patronen - logo's - letters

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - zwart - groen

Uitgever
Verkade's fabrieken Zaandam

Vervaardiger
N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Groot winkelblik met klapdeksel

Tijdperk
1915 - 1928

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
30,00 cm

Lengte
46,00 cm

Breedte
28,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel