VERKOCHT

Artikel 401 van 1013

Sierbordje "Rustique" van Petrus Regout Maastricht, made in Holland

Artikelnummer: AW-3795-21

VERKOCHT


Sierbordje "Rustique" van Petrus Regout Maastricht, made in Holland

  • Vervaardiger: Petrus Regout Maastricht
  • Vervaardigingsdatum: jaren 50

Beschrijving
Porseleinen sierbordje uit de serie "Rustique" gemaakt door Petrus Regout Maastricht. Made in Holland en gemerkt aan de ahterzijde. Voorstelling in blauw met paarden, personen en hooiwagen. Oversteek over een brug naar de overkant van de rivier.

Conditie
Dit aardewerk bordje verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Geen chips of breuk. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Diameter: 15,5 cm.

Petrus Laurentius Regout, ook wel Petrus Dominicus Laurentius Regout, Petrus I, Pieter, Pierre of Pie Regout, bijgenaamd "meneer Pie" of "de pottekeuning" (Maastricht, 23 maart 1801 – Meerssen, 18 februari 1878), was een Nederlands industrieel en politicus. Hij geldt als de pater familias van de Maastrichtse ondernemersfamilie Regout en was de grondlegger van de kristal-, glas- en aardewerkfabriek P. Regout & Co. / De Sphinx.

De fabrieken van Regout, vanaf 1899 N.V. De Sphinx v/h Petrus Regout & Co. geheten, groeiden uit tot een van de grootste kristal-, glas- en aardwerkproducenten ter wereld. Maastrichts aardewerk van Petrus Regout & Co. en De Sphinx is heden ten dage een populair verzamelaarsobject en bevindt zich tevens in museale verzamelingen, o.a. Centre Céramique, Bonnefantenmuseum en Museum aan het Vrijthof in Maastricht, Discovery Center Continium in Kerkrade, Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden en Rijksmuseum Amsterdam. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Sierbord van Petrus Regout Maastricht

Onderwerp / Thema
Aardewerk - keramiek - Regout - Maastricht - Holland

Decoratie
Paarden - hooiwagen - personen - brug - rivier - blauwe tekening

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Wit - blauw

Uitgever
Petrus Regout

Vervaardiger
Petrus Regout Maastricht

Merk
Petrus Regout Maastricht

Materiaal
Aardewerk - keramiek

Kwaliteit
Vintage staat met sporen van gebruik

Diameter
15,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel